4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kurbanlık fiyatları tavan yaptı

KURBANLIK FİYATLARI TAVAN YAPTI ALICISI AZALDI

Afyonkarahisar'da kurbanlık hayvan satıcıları, bayram gününde kurban satışlarında umduğunu bulamadı.

Kurbanlık alıcıları fiyatları çok yüksek bulduğu için pazara getirilen büyükbaş hayvanlıkların birçoğu satılamadı.

Arife ve bayramın birinci günü pazarın çok durgun olmasından yakınan satıcılar, ellerinde kalan kurbanlıkları satamama endişesi yaşadı. Afyonkarahisar Sahipata kurbanlık pazarından büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise bin 500 TL'den 6 bin TL'ye kadar çıkıyor.

10 YILDIR İLK DEFA KURBANLIK SATIŞLARI DURGUN

10 yıldır kurban bayramlarında büyükbaş hayvan sattığını belirten Erdoğan Dikmen, ilk defa arife ve birinci bayram gününün bu kadar durgun geçtiğini dile getirdi. Getirdiği 3 kurbanlığı da hala satamadığını belirten Dikmen, diğer illerdeki kurban pazarlarında da aynı durgunluğun yaşandığını öğrendiğini söyledi. Dikmen, "Kurbanlıkları arife günü satamayınca umudumuzu bayramın birinci gününe çevirdik. İnşallah elimizdekileri satarız yoksa, kurbanlıklarımız elimizde kalır" dedi.

SATIŞLAR ÇOK DURGUN

Pazar'a 11 büyükbaş hayvan getirdiğini kaydeden Ümit Başol, satışların çok yavaş ve durgunluğundan yakındı. Arife günü satışların çok durgun olduğunu belirten Basri Düzday da bu sene kurbanlık satışlarından umduklarını bulamadıklarını söyledi. Müşterilerin fiyatları çok yüksek bulduğunu vurgulayan Düzday, "Eğer kurbanlıklar elimizde kalırsa bu sene zarar edeceğiz. Arife günü getirdiğimiz kurbanlıkları satamadık. İnşallah bayramın birinci günü kurbanlıkları satarız" diye konuştu.

VATANDAŞ KURBAN FİYATLARINI YÜKSEK BULUYOR

Geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Hasan Altın, "Allah izin verirse keseceğiz. Bütçemize uygun bir kurbanlık arıyoruz. Şu ana kadar alamadık. Olmazsa bayramın birinci günü alacağız" şeklinde konuştu. Özcan Sivrihisar'da bu sene kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğundan şikayetçi. Arife günü fiyatlarda yaşanmayan düşüşün bayramın birinci günü yaşanmasını umut ettiklerini belirtti. Her halukar da kurbanlık alacağını söyleyen Sivrihisar, fiyatların biraz daha düşmesini beklediğini ifade etti.

KURBANLIK FİYATLARI TAVAN YAPTI ALICISI AZALDI
KURBANLIK FİYATLARI TAVAN YAPTI ALICISI AZALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 10:45:01
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 11:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan tekin IP: 88.231.160.xxx Tarih : 22.12.2009 20:12:03

hiç şişman inekler değil ama iyi inekler bende olsa kurbanlık satmam bırakırım doğurur yavrusu erkekse satarım...