4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Afyonkarahisar'da İŞKUR İl Müdürlüğü, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Satış Elemanı Yetiştirilmesi' kursunu bitiren 25 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) Yrd. Doç. Dr. Yusuf Karaca, Doç. Şuayip Özdemir ve Öğretim Görevlisi Türkel Göksel tarafından verilen kurs 80 saat 16 iş günü olarak devam etti. Kursiyerlerin her birine İŞKUR tarafından 16 gün iş süresince 240'ar TL ödenirken, kursa katılan 25 kursiyerden 5'i ise işe yerleştirildi.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Kadir Hamikli, bu tür kurslar düzenleyerek işsizlerin istihdam edilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getirdi. İşe yerleştirmelerde kalifiye elamanın tercih edildiğini kaydeden Hamikli, şunları söyledi: “Bu kursu tamamlayanların 5'i işe yerleştirildi. Bu rakamda küçümsenecek bir rakam değil. Biz, İŞKUR olarak bir yıl boyunca kursiyerlerin istihdam edilip, edilmediğini takip edeceğiz ve istihdam edilmeleri için elimizden geleni yapacağız."

Halk Eğitim Merkezi olarak 480 dalda kurs düzenlediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Özçeker ise bu yıl içinde 800'ün üzerinde kurs düzenlendiğini bildirdi. Kursların bir kısmının iş garantili olduğunun altını çizen Özçeker, kursiyerlere kendilerine uygun her türlü kursa katılmaları tavsiyesinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 14:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?