1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kuruçay Barajı'nda sona doğru

KURUÇAY SULAMA BARAJINDA SONA DOĞRU

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde inşa edilen Kuruçay Sulama barajı yapım çalışmaları basınçlı kapalı sulama sistemi ile devam ediyor.

Sinanpaşa ovasının susuzluğuna son verecek olan Kuruçay sulama barajı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatları ile sürüyor.

Baraj inşaatında sona yaklaşılırken, basınçlı kapalı sulama sistemi projesi de hayata geçiriliyor. Kuruçay barajı ile 700 hektar alanın sulanacağını belirten Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, Bakan Veysel Eroğlu'nun barajın yapımında büyük emeği olduğunu söyledi. Barajın inşaat çalışmalarının tamamlanarak su tutmaya başladığını vurgulayan Köse, çiftçiyi rahatlatacak basınçlı kapalı sulama sisteminin de hayata geçeceğini belirtti. Bakan Veysel Eroğlu'nun talimatı ile barajın ekim ayında açılacağını belirten Köse, "Ek sulama sistemi ile 700 hektar alan 900 hektara çıkartılacak. Bu baraj projesi çiftçinin özlemini çektiği bir proje idi. Sulama sistemi ile çiftçimiz susuzluk nedeni ile kullanmadığı araziyi de sulama sistemi ile sulayacak. Böylelikle hem kullanılmayan arazi kullanılacak, hem de çiftçi ekonomik yönden kullanacak ve milli ekonomiye de katkı sağlayacak. Bu proje sayesinde çiftçimizin yüzü gülmeye başladı. Çiftçimiz sulama sisteminden tam manası ile gelecek yıl verim almaya başlayacak. Barajın ve sulama sisteminin yapılmasında büyük emeği geçen Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Vali Haluk İmga, il ve ilçe bürokratları teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 13:37:05
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?