2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kuva-yi Milliye'nin 90. yıl dönümü

Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütlenişinin 90. yılı etkinlikleri toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı.


Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütlenişinin 90. yılı toplantısına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlileri, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Muğla'dan vali yardımcıları, kültür müdürleri ve yardımcıları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda 8 madde ele alındı. Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütlenişinin 90. yılı etkinliklerinin komite başkanlığını Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın yapacağı ifade edildi.
Vali Haluk İmga, Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin ülkemizin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Vali İmga, ülkemizin güven altında kalması için Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin örgütleşerek büyük zaferlere imza attığını belirterek "Bu mücadelenin yer aldığı ve Büyük Taarruzun başladığı Afyonkarahisar'ımız da bu toplantının yapılmasından son derece mutluluk duyduk. Bu nedenle toplantıya katılan arkadaşlarımızı gösterdikleri hassasiyetten ve içtenlikten dolayı kutluyorum. Atalarımızın 90 yıl önce kurmuş olduğu Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadeleyi yaşatmak ve adına yakışır bir etkinlik yapmak için bir araya geldik. Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele örgütlenmesinin 90. yıl etkinliklerini diğer illerde de yapılması için mücadele edeceğiz" dedi.


ATALARIMIZA MİNNETTARIZ
Uşak Valisi Kayhan Kavas ise Milli Mücadele'de hayatlarını kaybeden ve bu mücadelede yer alan atalarımızın savaşları anlatmayarak övünç konusu haline gelmeyi istemediklerini söyledi. Fakat bizim onların savaşlarda yaptıklarını öğrenerek bu ülkenin ne kadar zor şartlar altında kazanıldığını öğrenmek istediklerini belirten Kavas, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat bizim atalarımız o kadar gururluydu ki düşmanını bile mahcup etmemek için savaş anılarını anlatmaktan kaçınıyordu. Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin mensuplarının hangi zorluklar altında mücadele ettiklerini düşünebiliyorum. Sadece Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele'nin Ege bölgesinde değil tüm yurtta kutlama etkinlikleri yapılmalıdır. Bize bu ülkeyi savaşarak kazanmış isimleri bile bilinmeyen kahraman atalarımızı rahmetle anıyoruz. Bu toplantımızın amacı burada etkinliklerde nasıl bir yol çizmemizdir. Bu yüzden siz değerli katılımcı arkadaşlarım ile fikir alış verişinde bulunacağız."
Yapılan konuşmaların ardından gündemde yer alan 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 20:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?