2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kuyumcu soygununda tutuklama

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 70 yaşındaki kuyumcu cinayetinin zanlısı oldukları iddiasıyla mahkemeye çıkartılan 8 kişiden 4'ü tutuklandı. Olayla ilgili olarak 7 kişi daha gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, 22 gün önce 70 yaşındaki Hasan Dal adlı kuyumcunun kaçırılarak, yanında bulunan altınları çalındıktan sonra otomobilinde yakılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 8 kişinin ardından, çeşitli il ve ilçelerde yapılan operasyonlar sonucu 7 kişi daha yakalandı.
Jandarma ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Eskişehir'in Çifteler ve Seyitgazi, Afyonkarahisar'ın Çay, Bolvadin ve Emirdağ ilçeleri ile Konya'nın Yunak ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucu Hasan Dal'ın altınlarının çalınması ve öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla Gökhan E, Gürhan E, Orhan S, Mehmet K, Recep Ç, Kadir P. ve Fehmi A. gözaltına alındı.
Zanlıların ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda ise polis kıyafetleri, polis araçlarında kullanın tepe lambası, el telsizi, çok sayıda kuru sıkı tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği ile bir miktar esrar ele geçirildi.


Zanlılardan Necmi A. (40), Erkan A. (22), Mustafa Ali Y. (22) ve Ali T. (20) sorgularının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak, Bolvadin Cezaevine gönderildi.
Diğer zanlıların sorgularının devam ettiğini öğrenilirken, son iki yılda faili meçhul olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltındaki bazı kişiler hakkında soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtildi. Zanlıların çeşitli tarihlerde örgüt kurma, gasp, soygun, hırsızlık, yağma, adam kaçırma ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarına karıştıkları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:32:40
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 16:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?