1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kuyumcular çok dertli

ALTIN PİYASASI DURGUN

Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kumtepe, altın piyasasında son günlerde bir yavaşlama ve durgunluk yaşandığını ifade etti.

Hediyelik takıların fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen ilginin olmadığını dile getiren Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kumtepe, geçmiş on yılın en kötü sezonunu geçirdiklerini söyledi.

Kumtepe, "Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz tüm sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumsuz yönde etkilenmiştir. Kuyumculuk sektörü son 10 yılın en kötü grafiğini bu yıl sergilemiştir” dedi.

Sarraf ve kuyumcular için ‘sezon’un Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları olduğunu söyleyen Kumtepe, “Ağustos ayı Ramaza ayı. Geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında da sektör umduğunu bulamadı. Kısaca sektör bu yıl sıkıntılı ve zor bir süreçten geçmektedir. Geçtiğimiz iki haftada fiyatların biraz gevşemesi bizleri ümitlendirdi. Önümüzdeki günlerde piyasanın yeniden bir hareketlik kazanacağını umut ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 15:53:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?