4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı toplandı

KUZEY EGE KALKINMA AJANSI AFYONKARAHİSAR'DA TOPLANDI

Kuzey Ege Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Genel Sekreteri Hüsamettin İnanç, ajansın tüm Türkiye'ye varlığını göstermesi gerektiğinin söyleyerek, tanıtma ve reklam çalışmalarına önem vereceklerini söyledi.

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerine hizmet verecek Kuzey Ege Kalkınma Ajansının 2. Kalkınma Kurulu toplantısı Afyonkarahisar'da Korel Termal Otel'de gerçekleşti. Toplantıya, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan başkanlık etti. Kuzey Ege Kalkınma Ajansının farkındalık analizine yönelik faaliyetler, yatırım analizleri, etki ve faktör analizinin değerlendirilmesi, bölgenin yatırım önceliklerinin ve envanterinin tespiti konusu ile bölgenin stratejik planının hazırlanması konularında görüş alış verişinde bulunuldu. Rektörler, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve işadamlarının yer aldığı toplantıya Afyonkarahisar'dan 24, Kütahya'dan 23, Manisa'dan 33, Uşak'tan 20 olmak üzere toplam 100 üye katıldı.

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın Kalkınma Kurulu Genel Sekreteri Hüsamettin İnanç, Türkiye'de 11 adet kalkınma ajansının olduğunu söyledi. İlk kurulan ajanslar arasında yer aldıklarını ifade eden İnanç, "Ajansı, el birliği ile uluslar arası bir düzeyde yıldız yapabiliriz. Bu bölgede çok büyük ve önemli oranda potansiyel var. Bu potansiyeli kullanarak bunu başarabiliriz. Yeterince kaynakları kullanamıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bölgedeki sosyal ve politik aktörlerle görüşmeler yapacağız. İhtiyaçlarımızı ve sorunlarımızı Ankara'dan daha iyi biliyoruz. Gerçek problemlere gerçek çözümler üretebilecek bir mekanizmaya sahibiz. Ajansı tanıtmalıyız. Türkiye'ye kendi varlığını göstermemiz gerekiyor. Ayrıca diğer ajanslar arasında kuracağımız bağlar da çok önemli fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

KUZEY EGE KALKINMA AJANSI AFYONKARAHİSAR'DA TOPLANDI
KUZEY EGE KALKINMA AJANSI AFYONKARAHİSAR'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:52:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 12:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?