2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Lokumu altınla kapladılar

Afyonkarahisar'da şekerleme imalatı yapan Akkent Şekerleme, altın kaplamalı antep fıstıklı sultan lokumu üretti.


Afyonkarahisar Akkent Şekerleme, altın kaplamalı antep fıstıklı sultan lokumunun üretimi için Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü'nden üretim izni aldı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Akkent Şekerleme Sahibi Ahmet Akkent, altın kaplamalı lokumun butik üretimi olduğunu ve sipariş üzerine yapılacağını söyledi.
Altın lokumun tamamen el işçiliğine dayalı bir süreçte yapıldığını anlatan Ahmet Akkent, şöyle konuştu: "Bu şekilde özel bir metotla üretilmesi ve kullanılan altın değerinden dolayı altınlı lokum, diğer lokumlardan farklı bir üründür. Akkent şekerleme ve lokum İstanbul firması ile bu ürünün üretimini ve pazarlamasını geleneksel Türk lokumunun ve kültürünün özellikle yurt dışında daha çok tanınmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Daha önce üretimi yapılmamış bir çeşit olan altınlı lokumun
Türk lokumuna olan ilgiyi artıracağını düşünüyoruz. Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü'nden altınlı lokumun üretimi iznini aldık. Ayrıca bu ürünümüzü başka ülkelerin sahiplenmemesi amacıyla Türk Patent Enstitüsü'ne patent başvurusunda bulunduk. Altın lokumun üretimi butik üretimdir."


YASAL ÇERÇEVELER İÇERİSİNDE ÜRETİM İZNİNİ VERDİK
Tarım İl Müdürü Hüseyin Ceylan, altın kaplamalı lokumun sağlık ve üretim koşullarına uygun olduğunu söyledi. Akkent Şekerleme'nin antep fıstıklı sultan lokumunun incelendiğini belirten Ceylan, şöyle konuştu: "Yapılan incelemelerde ürünün 5179 sayılı kanun ve lokum tebliğine uygun olduğu tespit edilmiş ve söz konusu ürüne üretim izni belgesi tanzim edilmiştir. Üründe yüzey kaplama maddesi olarak TGK renklendiriciler tebliğinde izin verilen. altın kullanılmaktadır."


ALTIN KAPLAMALI LOKUMUN FİYATI BELLİ DEĞİL
Altın kaplamalı lokumun önümüzdeki günlerde satışının gerçekleşeceğini söyleyen Akkent Şekerleme Sahibi Ahmet Akkent, butik üretimi olarak yapılan altın kaplamalı lokumun ülkemizin tanıtımı acısından önemli olduğunu söyledi. Dünyada bir ilkin altına imza attıklarını anlatan Ahmet Akkent, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar'ın adını tüm dünyaya duyurmak için mücadele ettiklerini belirtti. Ürettikleri altın kaplamalı lokumun henüz bir fiyatını belirlemediklerini anlatan Akkent, altın kaplamalı lokumun fiyatının ilerleyen günlerde belirleneceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?