1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

'Maden Bakanlığı kurulmalı'

CHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ HALİL ÜNLÜTEPE:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, acilen maden bakanlığının kurulması gerektiğini belirtti.

Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Türkiye'nin yer altı kaynakları bakımından verimli olduğu ve geçtiğimiz sene yurt dışından üç milyon dolarlık kömür ihraç ettiğini belitti. Ünlütepe, “Türkiye'nin acilen madencilik bakanlığına ihtiyacı var. Bağlı olduğu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan madenciliğin ayrılmalıdır. Madencilik sektörünün keşfedilmesi gerekir. Maden yer altında kaldığı sürece kimseye faydası yoktur. Türkiye bir kömür cennetidir. Elbette ithalatı yasaklayamazsınız. Türkiye de iyi bir oluşum sağlanırsa, bizim maden ihracatı çok ciddi boyutlarda artar” dedi.

TBMM Maden Araştırma Komisyonu çalışmaları hakkında bilgiler veren Milletvekili Ünlütepe, “Burada yapılan incelemede madencilerimizin, ruhsat ve işletme belgelerinde ciddi sorunlar ile karşılaştıklarını öğrendik. Doğal gaz konusunda da ülkenin dışa bağımlılığını azaltılmalı. Dışa bağımlı doğal gazdan uzaklaşmalıyız. Bugün elektriğin pahalı olmasında ana sebeplerinden birisi, Türkiye'deki elektrik sanayisinin yüzde 50'sinin doğal gazdan olmasıdır. Ama kendi enerjimizden elektrik üretebilsek bu kadar pahalı olmaz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 18:16:05
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 18:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?