30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Mahallelerin sorunlarını çözeceğiz

BAŞKAN ÇOBAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban mahalle muhtarları ile belediye meclis salonunda bir araya geldi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban iki yıl içinde 18 mahallenin içme suyu, kanalizasyon, yol ve kaldırım sorununu çözüldüklerini dile getirerek, görev süresi doluncaya kadar mahallelerdeki yol ve asfalt probleminin kalmayacağını söyledi. "Bu yıl içinde alt ve üst yapısını tamamladığımız mahalle sayısını 27'ye çıkarmayı planlıyoruz" diyen Başkan Çoban, tüm mahallelerin sorunlarını çözeceklerini ve bu konuda sabır gerektiğini kaydetti..

Mevcut asfalt plentinin yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Çoban, 7 Mart'ta yapılacak ihalenin ardından saatte 200 ton kapasiteli bir asfalt plenti alınacağını bildirerek, "Asfalt plentimizin maliyeti kırıcı ile birlikte yaklaşık 3 milyon lira. Biz bu yatırımı yaptıktan sonra en az 50 yıl ilimizde asfalt plenti sorunu kalmayacak. Asfalt şantiyemizin kapasitesi saatte 80 tondan 280 tona çıkacak ve artık asfalt konusunda sıkıntı yaşamayacağız" diye konuştu.

Kentsel SİT alanı içerisindeki mahallelerde yaşayan vatandaşların 'Bizim mahallelerimizde de bu çalışmalar yapılsın' şeklinde müracaatlarının olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun bu mahallelerde çalışma yapılmasına izin vermediğini ifade etti. Alınan izinlerle taşları ebatlar halinde kestirerek 50 metrelik yer döşediklerini ileten Başkan Çoban, bir bazalt fabrikası kurulacağını kaydetti.

Muhtarlara bilgisayar sözü de veren Başkan Çoban, "Afyonkarahisar'da 81 mahallemiz var. Bazı mahallelerimiz çok küçük bazı mahallelerimiz büyük. Büyük mahallelerimize bir bilgisayar, çok küçük ve yakın olan mahallelerimize ortak kullanabilecekleri bir bilgisayar vereceğiz. 40 tane bilgisayar siparişini verdik. En kısa sürede bu bilgisayarları dağıtacağız. Ayrıca Bilgi Evi oluşturduğumuz yerlerde Muhtar Odası da yapıyoruz" diye konuştu.

Başkan Çoban'ın konuşmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz tarafından Atatürk'ün portresinin olduğunu bir plaket takdim edildi.

BAŞKAN ÇOBAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 17:09:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 19:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?