3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Mahkumlar gönüllerince eğlendi

KADER MAHKUMLARINA MORAL VE MOTİVASYON GECESİ

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğü tarafından moral ve motivasyon gecesi düzenlendi.

Açık cezaevi eğitim biriminin aylık düzenlediği kültürel faaliyetler çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğü tarafından cezaevinde yatan 310 mahkum için moral ve motivasyon gecesi düzenlendi. Bestem Müzik Ajansın çeşitli parçaları seslendirdiği gecede mahkumlar gönüllerince eğlendi.

Önemli bir etkinliği düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Sedat Karaca, gecenin düzenlenmesinde Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol'un desteği olduğunu söyledi.

Açık cezaevindeki bu etkinliğin, eğitim biriminin aylık düzenlediği kültürel faaliyetlerden biri olduğunu anlatan Karaca, şöyle konuştu: "Bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek için Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Nihat Erol beyin de görüşlerini alarak Adalet Bakanlığı'ndan talepte bulunuyoruz. Onların uygun görüşleri sonucunda hükümlülerimizi ayda bir olmak üzere moral ve motivasyonlarını yükselmek, topluma kazandırmak için bu tip etkinlik tertip ediyoruz. Düzenlenen etkinliklerin tümü eğitim birimi müfredat

programında var. Hükümlüyü topluma kazandırmak için sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında sportif faaliyetleri, iş yurdu ve atölye çalışmaları gibi kapalı cezaevinden buraya geldikleri zaman burada onlar için bir sınav yeri."

Mahkumları burada sivil hayata alıştırmak için iş yurtları ve atölyeler ile ayrıca kültürel, sosyal etkinlik düzenlediklerini anlatan Karaca, sözlerine şöyle devam etti: "Mesela şu an "72. Koğuş" isimli bir tiyatro oyunumuz var. Kısa bir süre sonra sahnelenecek. O oyunun ardından "Kamyon" adlı bir oyun var onu hazırlıyoruz. İnsanların boş zamanlarını burada iyi değerlendirmek lazım diye düşünüyorum."

Sedat Karaca, döner sermaye iş yurtlarında bir mobilya atölyeleri olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Tamamen üretime yönelik bir atölye burası. Bunun yanında demir doğrama atölyemiz var. Ekmek üretilen fırınımız var. İnşaat iş kolumuz var. Ayrıca hükümlülerin kültürel etkinlikleri ile ilgili bilgisayar sınıfımız var. Hobi, mozaik, mermer işleri atölyeleri bulunuyor. Buralarda çalıştırılanlara belli bir ücret devlet tarafından veriliyor. Sosyal güvenlik primleri ödeniyor. Üretime yönelik bilgi ve

becerilerini artırmak için gerek Halk Eğitim Müdürlüğü'nden gerek İş-Kur Müdürlüğü'nden gerekli destek ve yardımı alıyoruz. Sonuç olarak biz hükümlüleri topluma kazandırmak için sadece cezaevinde çalışanların değil toplumun tüm kesimlerinin desteğini alıyoruz."

KADER MAHKUMLARINA MORAL VE MOTİVASYON GECESİ
KADER MAHKUMLARINA MORAL VE MOTİVASYON GECESİ
KADER MAHKUMLARINA MORAL VE MOTİVASYON GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 12:06:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 19:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefabaskan IP: 78.164.90.xxx Tarih : 10.12.2009 17:55:08

bir de cankırı ceza evındekı mahkumları gosterın