3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Mahkumların tiyatro ve türkü şöleni

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen sertifika töreninde mahkumlar, hazırladıkları tiyatro gösterisi ve türkü şöleniyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.


Tutuklu ve hükümlülerin topluma entegre olabilmeleri ve rehabilite edilmeleri amacıyla, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, E Tipi Kapalı Cezaevi ve Deniz Feneri Derneği işbirliğiyle düzenlenen sertifikalı meslek edindirme kursları sona erdi. 3 ay süren kurslarla doğalgaz tesisatçılığı, bayan kuaförlüğü, mermercilik, kilim dokumacılığı, trikotaj gibi alanlarda uygulamalı eğitim alan kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bunun ardından Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene konuşan Cezaevi Müdürü Mahmut Çaça, kurslarla ilgili bilgi verdi. Konuşmaların ardından, mahkumlar söyledikleri türkülerle izleyenleri coşturdu. Erkek mahkumların hazırladığı tiyatro ve bayan mahkumların sunduğu folklor gösterisinin ardından, kursları başarıyla bitiren mahkumlara sertifikaları verildi. Tören, mahkumların hazırladığı el emeği ürünlerin bulunduğu serginin gezilmesiyle sona erdi. Tiyatro oyuncusu mahkumlar, arkadaşlarına moral olması için böyle bir oyun sergilediklerini söyledi.


Törene, Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, çok sayıda davetli ve mahkum aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 18:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURAK OKUYUCU IP: 81.214.133.xxx Tarih : 29.12.2007 21:39:24

benim kuzenimde afyon cezaevinde yatmakta inşallah allah hepsini kurtarsın.