3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'Mehmetçik Coni'ye kalkan olamaz'

AFYONKARAHİSARLI GENÇLERDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİNE TEPKİ

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi üyesi bir grup genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika ziyaretini protesto etti. Grup üyeleri, 'Mehmetçik Coni'ye kalkan olamaz' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Afyonkarahisar PTT Merkez Şubesi önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Başbakan Erdoğan'la ABD Devlet Başkanı Barack Obama arasındaki görüşmede Türkiye'nin Afganistan'a muharip asker göndermesi kararı alınmamasını istedi. Basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Güney Bulut, Başbakan Erdoğan'ın daha önceki ABD ziyaretlerine bakıldığında, her ziyaretinin Türkiye için bir felaketle sonuçlandığını savundu. Mehmetçiğin kanı üzerinden pazarlık yapılmasına

asla izin vermeyeceklerini belirtten Bulut, "Amerikan askeri olmayacağız. Amerika, Irak ve Afganistan'da döktüğü onca kan ve gözyaşının ardından bir batağa saplanmıştır ve kaybetmektedir. Saplandığı bataklıktan kurtulmak için ortak aramaktadır. Amerika'nın savaş arabasına binenler ancak onun yenilgisini paylaşacaklardır" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, 'Mehmetçik Coni'ye kalkan olamaz' ve 'Atatürk gençliği görev başında' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

AFYONKARAHİSARLI GENÇLERDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİNE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 16:19:04
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 11:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?