3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

MERFES 2007 Festivali başladı

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde düzenlenen Mermer, Mozaik, El Sanatları, Makine, Araç ve Ekipmanları (MERFES 2007) Festivali başladı.

Mermerin beşiği olarak bilinen ve Türkiye'de mermer ihracatının yüzde 21'ini tek başına gerçekleştirerek dünyanın önde gelen madencilik merkezlerinden biri haline gelen İscehisar ilçesi, bu yılda MERFES'e ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 200 firmanın katıldığı 15 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği festivalin açılışında konuşan İscehisar Belediye Başkanı Ceylan Kılıçarslan, İscehisar'ın her yıl vergi rekortmenlerini çıkaran bir ilçe olduğunu söyledi.

Yüksek sermayeli iş adamlarına sahip olduklarını belirten Kılıçarslan, gelirin yüzde 100'ünü mermerden sağlayan büyük bir orta gurup olduğuna dikkat çekti.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise mamullerin blok halinde satışının mermerde istenilen hasılanın alınmasını engellediğini ifade etti. Vali İmga, tasarım, estetik ve çok uluslu ortaklıklara ağırlık vermek gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Hedeflerimiz bence bunlar olmalı. Mermerin getirdiği hasılanın yanı sıra oluşturduğu bir çevre sorunu var. Bu da önümüzde ele almamız gereken bir sorun olarak duruyor. Mermerin atığı yok artığı vardır sözü Afyonkarahisar'da gündemde. Dolayısıyla artıkları değerlendirmek ve bununla ilgili proje geliştirmek zorundayız."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Vali ve diğer yetkililer festival alanını gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Festival kapsamında ünlü sanatçılar Ebru Yaşar ve Murat Başaran da bir konser verecek.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 15:19:07
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 15:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?