3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Mevlevihane Müzesi'ne ziyaretçi akını

Afyonkarahisar Kent Konseyi ve Mevleviliğe gönül vermiş vatandaşlar tarafından kurulan Sultan Divani Mevlevihane Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz yıl ziyarete açılan Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiğini bildiren Müze Müdürü Lokman Derya Solmaz, Mevlevi öğretisinin kurucusu ve verdiği mesajlarla Asya'dan Amerika'ya tüm insanların gönüllerini kazanmış olan Hazreti Mevlana'nın torunu Sultan Divani ve Mevlevihanesi Müzesi'ni ayda yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Sultan Divani Mevlevihane Müzesi Müdürü Lokman Derya Solmaz, 30 Aralık 2008 tarihinde ziyarete açılan müzenin daha çok ziyaret edilmesi için Kültür Bakanlığı’nca resmi kokartlı rehberlerin ziyaret listesine aldırıldığını belirtti.

ULUSLAR ARASI SULTAN DİVANİ HAFTASI
Müze Müdürü Lokman Derya Solmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın projeleri arasında yer alan Uluslararası Sultan Divani Haftası'nın da Afyonkarahisar'ın ve Mevleviliğin tanıtılmasına büyük katkısı olacağını dile getirdi. Solmaz, uluslararası bir etkinlik olması halinde Afyonkarahisar'a önemli bilim adamlarının gelebileceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Uluslararası Sultan Divani'yi Anma Etkinlikleri’nin düzenlenmesi kentimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda kentimize önemli bilim adamları gelerek, Mevleviliği anlatacaklar. Bu da Mevleviliğin gelecek kuşaklara kalmasını sağlayacak.”

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 11:21:37
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 16:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?