4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Mevlevilik paneli ilgi gördü

AFYONKARAHİSAR'DA MEVLANA VE MEVLEVİLİK KONULU PANEL

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Klasik Türk Müziği Bölümü tarafından Mevlana ve Mevlevilik konulu panel ile Tasavvuf Müziği ve Sema gösterisi düzenlendi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusu'ndaki (ANS) Atatürk Kongre Merkezi'nde AKÜ Devlet Konservatuarı Klasik Türk Müziği Bölümü tarafından Mevlana ve Mevlevilik konulu panel ve Tasavvuf Müziği ile Sema gösterisi gerçekleşti. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, öğretim görevlilerinin izlediği panel öğrenciler tarafından da büyük ilgi gördü.

AKÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kasım Turhan'ın başkanlık yaptığı Mevlana ve Mevlevilik konulu panele konuşmacı olarak Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler ve Kemal Alpergül katıldı. Alpergül, Mevlana ve Afyon Mevleviliği konusunda katılımcılara bilgi verdi. Alpergül konuşmasında Mevlana'nın sözlerinden örnekler verdi. AKÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kasım Turhan ise, Mevlana, Akıl ve Aşk konusunda, Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler de Mevlana, Bilimi Adamı ve Bilim konusunda bir sunum yaptı. Panelin ardından Tasavvuf Müziği dinletisi yapılırken sema gösterisi izlendi..

AFYONKARAHİSAR'DA MEVLANA VE MEVLEVİLİK KONULU PANEL
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:54:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 00:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?