2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Mezarlık bilgileri internette

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçe Belediyesi ziyaretçilerin yakınlarının mezarlarını daha kolay ve çabuk bulmalarını sağlayan Mezarlık Bilgi Sistemi'ni internet ortamına taşıdı. Hazırlanan internet tabanlı Mezarlık Bilgi Sistemi aracılığı ile vatandaşlar internet üzerinden yakınlarının mezarlarını görebiliyor.


Sandıklı Belediyesi yaptığı yeni çalışma ile vatandaşlara ilginç bir hizmet sundu. BELSİS ile vatandaşların mezarlıklara gitmelerine gerek kalmadan internet ortamından yakınlarını ziyaret etme fırsatını bulabildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, "Belediyemiz en son teknolojileri uygulayarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Teknolojiyi hep önden takip eden Sandıklı Belediyesi, vatandaşlarımıza en modern, en hızlı, en şeffaf hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmalarla belediyemizin bilişime ve yeniliğe ne kadar çok önem verdiği görülmektedir. Ayrıca şehir dışında bulunan hemşerilerimiz de bu teknolojiden faydalanarak yakınlarının mezarlarını ziyaret edecekler" dedi.


Sandıklı'da geçmişten günümüze defin işlemlerinin yapıldığı mezarlıktaki defnedilen kişilere ait ada ve parsel numaralarını içeren mezarlık bilgisine www.sandikli.bel.tr üzerinden ulaşılabileceğini anlatan Başkan Özpınar "Dünyada kullanılan en üst teknolojilerin Sandıklı'da da kullanılması için çaba sarf ediyoruz. Şu anda 122 bin kişinin yattığı Şehir mezarlığında kayıtlı bulunan 86 bin kişin verileri girildi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?