30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

MHP birinci parti olacak

MHP, MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, 12 Haziran seçimlerinde MHP'nin Afyonkarahisar'da birinci parti olarak çıkacağını iddia etti.

MHP'nin Afyonkarahisar milletvekili adayları bir toplantı ile basına tanıtıldı. Çakmak Marble Otel'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, 24. dönem genel seçimleri için Afyonkarahisar'dan milletvekili aday adaylığını açıklayan 16 kişinin bulunduğunu ve bu aday adaylarının her birisinin birbirinden değerli ve yetkin olan kişiler olduğunu söyledi. Ertürk, "Üzgünüm ki çok sınırlı olan milletvekilliğine 5 arkadaşımızı aday olarak gösterdik. Gönül isterdi ki hepsini listemizde görelim" dedi.

Afyonkarahisar'ın 7 olan milletvekili sayısının 5'e düştüğünü hatırlatan Ertürk, "Afyonkarahisar'da istihdam yaratılamadığı için iş ve aş peşinde koşan vatandaşlar komşu vilayetlere göç etmek durumunda kaldı. Bu nedenle Türkiye'de birkaç ilin yaşadığı kötü sonucu biz de yaşadık. 7 olan milletvekili sayımız bir dönemde 5'e düştü. 6 Mart'ta 6'ya düşen milletvekili sayımız, yine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı ile 5'e düşürüldü" diye konuştu. Ertürk, MHP'nin 12 Haziran'da Afyonkarahisar'dan 1. parti olarak çıkacağını, MHP bayrağını Afyon Kalesi'ne dikeceklerini söyledi.

Ertürk'ün konuşmasının ardından MHP Afyonkarahisar milletvekili adayı olan Kemalettin Yılmaz, Öncül Kazancı, Kadir Çalışıcı, Sefa Çetin ve Havvana Gencer birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı.

MHP, MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 18:59:03
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 00:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?