1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

MHP'den Şuhut itirazı

BÜTÇEYE İTİRAZ

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nde bulunan MHP Grubu meclis üyeleri, 2011 yılı için belirlenen 38 milyon 350 bin liralık bütçeye itiraz etti.

Plan Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen bütçe planlaması içerisinde yer alan Şuhut ilçesinin 2011 yılı gelirine AK Parti grubu onay verirken, MHP grubu ret oyu verdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarını, 20 birleşim ile sonlandırdı. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Selçuk Çirkin, 2011 yılı plan bütçe komisyonu hakkında Meclis'e bilgi verdi. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından madde madde okutulan bütçe kararları, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Tek tek onaylanan maddelere MHP grubu ret oyu verirken, AK Parti grubu onay verdi. Bazı maddelerin onayında ise MHP grubu üyeleri kararsız kalınca, MHP Grubu Başkanı İsa Çağa arkadaşlarını yönlendirdi.

Bütçenin onaylanmasının ardından MHP Grubu Başkanı İsa Çağa, Meclis Başkanı Sel'den konuşma yapmak için söz istedi. Çağa, yaptığı konuşmada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilçesi Şuhut'a ayrılan 1 milyon 50 bin liralık bütçeye MHP grubu olarak itiraz ettiklerini söyledi. 2011 yılında Bakan Eroğlu'nun ilçesi Şuhut'a ayrılan bütçe ile ilçenin liderliğini devam ettirdiğini belirten Çağa'nın konuşmasını İl Genel Meclisi Başkanı Sel, bir açıklama için kesmek istedi. Bu sırada Çağa, "Başkanım ben konuşmamı tamamlayayım" diye karşılık verdi.

Başkan Sel, "Ben müsaade edersem öyle tamamlarsın" diyerek MHP Grubu Başkanı Çağa'ya sert çıktı. Çağa, konuşmasında, "2010 yılında Şuhut'un yerel gazetelerinde 'Aslan payı Şuhut'un' dendiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Keşke Afyonkarahisar'a Türkiye'deki diğer iller arasında lider olsaydı. Türkiye'deki 2011 yılı bütçesinin gelişmekte olan ilimize yetersiz gördüğümüz için MHP'li üyeler olarak ret oyu vermiş bulunmaktayız."

Çağa'nın konuşmasının ardından bir açıklama yapan Sel, İl Genel Meclisi olarak hiçbir zaman partizanlık yapmadıklarını söyledi. Sel, pazar günü alınan kararlarda hiç kimsenin itiraz etmediğini ancak basının karşısında bütçe konusuna itiraz edildiğini söyledi. MHP Grubu'ndan Murat Çandır ile söz düellosuna giren Sel, bu kez de Çandır'ın söz almadan konuşmasına karşı çıktı. Tartışmanın daha fazla büyümemesi için ise MHP Grubu üyesi Sabri Apak araya girerek tartışmayı sonlandırdı. İl Genel Meclisi toplantısına MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz da misafir olarak katıldı.

BÜTÇEYE İTİRAZ
BÜTÇEYE İTİRAZ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 14:18:03
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 00:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?