26
Nisan
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

MHP'li üyeler mahkemelik oldu

Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin, 'bakımevlerine personel alınması' konusunda yaşanan tartışmalarının artık amacını aştığını kaydederek, MHP'li bazı İGM üyelerini, AK Partili üyelere hakaret ettikleri gerekçesi ile mahkemeye verdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar İGM'nin bugün gerçekleştirilen temmuz ayı çalışmalarının ikinci oturumunun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Selçuk Çirkin, Haziran ayından meclis üyeleri arasında kavgaya neden olan ve tartışmalarının halen devam ettiği Sandıklı'daki bakımevine personel alınması konusunda açıklamalarda bulundu. Yapılan tartışmaların amacını aştığını söyleyen Çirkin, olayın abartıldığını kaydederek şunları söyledi:

"Konu öyle bir duruma geldi ki, eleman alımı ve davul meselesi yaptığımız işlerin önüne geçti. Tartışmalar sırasında AK Partili arkadaşlarımızın dile getirdiği 'davulcu' söylemi de kesinlikle yanlış anlaşıldı. Arkadaşımız MHP'li üyelere davulcu değil, olayı davul çalarak ilan etmelerini istedi. Türk kültüründe davul vardır. Düğünlerde çalınır, ilanlarda çalınır. Kastedilen budur. Ancak bu hicvin arkasından olaylar karıştı. Hicvetmek ile küfretmeyi karıştırdılar. Sinkaflı küfürler ederek hem Hakan beye hem de Ak Partili İl Genel Meclis üyeleri diye başlayan cümlelerde ciddi hakaretler edildi. Biz sabretmeye devam ettik, ama işi buralara getirince biz,de artık devreye girmek istedik. İlgili şikayet dosyaları verildi, hukuk gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz. Biz kamu görevlisiyiz ve kamu görevlisine hakaret suçtur. Siyaset yapacaksak adam gibi yapmalıyız. Biz hizmet için buradayız, kavga varsa biz yokuz. Hizmette yarışacaklarsa sonuna kadar yarışır ama onlar küfürde yarışacak birilerini arıyorlarsa biz yokuz." - 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2013 Salı 18:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?