3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Mimarlar tarihi binaya taşındı

AFYONKARAHİSAR MİMARLAR ODASI'NIN YENİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Afyonkarahisar Mimarlar Odası'nın yeni hizmet binası törenle açıldı.

Mimarlar Odası tarafından satın alınan ve restore edilen tarihi binanın açılışı, törenle gerçekleştirildi. Konya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Işık ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı açılışta konuşan Afyonkarahisar Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Güngör, Afyonkarahisar'ın tarihi sit alanları bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Açılışı gerçekleşen binayı büyük bir çabayla satın aldıklarını söyleyen Eyüp Güngör, kentsel sit çabalarının da yıllar öncesini kapsadığını belirtti.

Yaklaşık 30 yıl önce kentsel sit alanlarının yaşaması için çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Güngör, günümüzde bu çabaların meyvelerini almaya başladıklarını dile getirdi. Afyonkarahisar Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Güngör, "Şehitoğlu Konağı ve ismini sayamadığım bir sürü yer, Afyonkarahisar'da hizmet vermeye başladı. Şimdi bunların ötesinde halk, Afyonkarahisar'ımızı çok iyi tanıyor. Nedeni ise yolların kesiştiği nokta. Ama bizim kentsel sit alanımız ben iddia ediyorum ki Türkiye'nin en iyi koruma imar planlarından bir tanesidir. Afyonkarahisar'a gelen kentsel sit alanımızı görmeden Konya, Erzurum, Eskişehir şehirlerindeki apartmanları görerek geçiyorlar. Biz Afyonkarahisar'lılar olarak özellikle bu konuyla ilgilenmemiz gerekiyor. Bu nedenle bizim gibi kuruluşların böyle mekanlar satın alarak, üyelerini böyle mekanlarda yaşatmalarını, bu mekanların geleceğe aktarılmasını sağlamamız gerekmektedir" dedi.

Konya Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Işık ise, Türkiye'de birçok il temsilciliklerinin açılışına katıldığını fakat en anlamlı açılışın Afyonkarahisar'da gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Işık, tarihi bir binada mimarların hizmet vermeye başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Işık, "Çok uzun zamandan beri ilk defa bu kadar heyecanlı ve mutlu bir gün yaşıyorum. Çünkü çok uzun zamandan beri çeşitli temsilciliklerimiz çeşitli binalarını ortaya koymaya çalışıyorlar. Fakat ilk defa Afyonkarahisar temsilciliğimiz bu binayı hizmete açtı. Bizler de Konya Şube Yönetim Kurulu olarak bundan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, yeni hizmet binası açıldı. Tören, binanın gezilmesiyle son buldu.

AFYONKARAHİSAR MİMARLAR ODASI'NIN YENİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI
AFYONKARAHİSAR MİMARLAR ODASI'NIN YENİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI
AFYONKARAHİSAR MİMARLAR ODASI'NIN YENİ BİNASI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 18:43:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 09:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?