2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Minibüsçülerden ihale tepkisi

Afyonkarahisar'da yapılan 80 araçlı 13 adet toplu taşıma güzergah hattı ihalesine tepki gösteren minibüs hattı sahipleri konuyla ilgili mahkemeye başvurdu.


Afyonkarahisar'da faaliyetlerini sürdüren 13 minibüs hattının durak başkanları bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Başkanlar adına konuşma yapan Ataköy Durak Başkanı Lokman Kurt, herkesin hakkını aradığını ancak sadece kendilerinin hak arayamadığını söyledi. Başkan Kurt, 5 milyon 50 YTL ile en fazla teklifi vererek 80 araçlı 13 adet toplu taşıma güzergah ihalesini kazanan Tureks Turizm Taşıma şirketi ile ihaleyi yapan Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan ihale sözleşmesinin ardından ihalenin iptali amacıyla İdari Mahkeme'ye başvurduklarını söyledi.


İhale ile büyük bir hak kaybı yaşadıklarını anlatan Kurt, "Biz yargıya sonuna kadar güveniyoruz. Afyonkarahisar'daki 333 minibüsün şehir trafiğine fazla geldiği belirtildiği bir dönemde 80 otobüsün daha bu trafiğe katılmasıyla tam bir kargaşa ortamı yaşanacak. Komşu illerimiz Uşak'da bin, Denizli'de 780, Isparta'da 810, Aydın'da ise 970 kişiye bir toplu taşıma aracı düşerken Afyonkarahisar'da bu sayı sadece 330'dur. Şu anki, toplu taşıma araçları dahi fazla gelirken, 80 tane otobüsün daha katılacak. Burada bizler hak kaybına uğradık" dedi.


Otobüsler için kentte pembe bir tablonun çizildiğini kaydeden Kurt, "Bu ihale, minibüs esnafını tamamen bitirmeye yönelik bir proje. Bir minibüs esnafının ayda bin 387 YTL masrafı var. Minibüsçü esnafının, kent ekonomisine yaptığı katkı da ortada. Bizlere şirket kurup ihaleye girmemiz istendi. Ancak bunu yapabilmemiz mümkün değildi. Belediyeye, 11 maddelik bir teklif sunduk ancak kabul edilmedi. Kabul edilmediği gibi okumaya dahi değer bulunmadı. Bizde son çare olarak mahkemeye başvurduk" dedi.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 17:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERTAN ACAR IP: 88.236.90.xxx Tarih : 18.06.2008 00:15:42

kardesim ozaman sizde girseydiniz ihaleye ama sizin derdiniz ihaleye falan girmek degil kyamagınızı düşünüyorsunuz azalacak diye. gelsin halk otobüsleri sizlere inat onlara binecegim. sizde avucunuzu yalayın