2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Minibüsçülere 'birlik olun' çağrısı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, toplu taşıma ihalesinde kentteki minibüsçülere birlik olmaları çağrısında bulunarak, "Biraraya gelemiyorsanız bu işi yapabilecek pek çok firma var" dedi. 

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Çetin Akyol ve bazı durak başkanlarını kabul eden Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, minibüsçülere "birlik olun" çağrısında bulundu. Durak başkanlarının, Afyonkarahisar Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı minibüsçü esnafı olarak mağdur olduklarını söylemesi üzerine Kaptan, "Benim hiçbir esnafımla problemim yok. Ben oda başkanına kızarak hiçbir esnafımı mağdur etmem. Afyonkarahisar'daki toplu taşıma hizmetinin modern ve kaliteli olmasını amaçlıyoruz. Sizlerle, biraraya gelerek mükemmel ve çağdaş bir hizmet sunmak için bir dizi çalışmanın içerisinde olduk. Fakat yaptığımız çalışmalar sizlerin bir araya gelememesi nedeniyle sonuçsuz kaldı. Biraraya gelerek ihaleye katılabilirsiniz. Şehiriçi dolmuşlarını kaldırmak diye ve ihaleye girememeniz gibi birşey söz konusu değildir. Biraraya gelemiyorsanız bu işi yapabilecek pek çok firma var" diye konuştu. 

Başkan Kaptan, toplu taşıma ücretlerine Esnaf Odaları Birliği tarafından yapılan zammın kanunen geçersiz olduğuna da dikkat çekerek, şunları söyledi; "5393 Sayılı Belediye Kanunu çıkmadan önce, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kanunu vardı. 5362 Sayılı yasaya göre, odalarımız belirlediği fiyatları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne onaylatıyordu. 5393 Sayılı Belediye Kanunu çıkınca kanun bu yetkiyi Belediye Meclisi'ne verdi. Biz yinede İçişleri Bakanlığı'na fiyat belirleme konusunda kargaşa olmaması nedeniyle yazı yazdık. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen cevap, '5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kanunun'dan daha sonra çıktığından en son çıkan kanun bir önceki kanunu yürürlükten kaldırır. Yani 5362 Sayılı Kanun'da verilen yetki geçersizdir' şeklindedir" dedi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, problemin ortadan kaldırılması hususunda ilgili başkan yardımcısına esnafla görüşmeler yapılması hususunda talimat verdi.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI 

Bu arada, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, mahalle muhtarlarıyla birlikte 2008 yılının ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. 4 yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetler ile 2008 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmaları mahalle muhtarlarıyla paylaşan Başkan Kaptan, şehirdeki içme suyu problemine yönelik yeşil alanların sulanması konusunda muhtelif bölgelerde sondajlar açıldığına dikkat çekerek, yeşil alanların artık sondaj suyuyla sulandığını belirtti. Daha önce şehrin bir bölgesinde meydana gelen arızadan dolayı kentin büyük bir bölümünde su kesintisi olduğunu hatırlatan Başkan Kaptan, arızanın artık hangi bölgede meydana geliyorsa, su kesintisinin de sadece orada yaşandığını, diğer bölgelerde su sıkıntısının çekilmediğini kaydetti. Muhtarlara Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler veren ve bu projenin ihalesinin ardından elde edilecek gelirle Afyonkarahisar'da ardı ardına yapılacak daha çok iş olduğunu belirten Kaptan, toplu taşıma ihalesiyle modern ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını, yeni otogar inşaatı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, Akdeğirmen Barajı'nda ise sus tutulmaya başlandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?