1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Muhtarlar bu yasayı bekliyor

MUHTARLAR BU YASAYI BEKLİYOR

Muhtar Dernekleri Federasyonu (MUDEF) Genel Başkan Yardımcısı Haşmet Örenkaya, muhtarları yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme için çalışmaların hızlandığını söyledi.

MUDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, Muhtarları yakından ilgilendiren 21 maddelik 'muhtarlar birlik ve yeni düzenleme' yasası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Muhtarların bu yasayı beklediğini belirten Örenkaya, “Yeni düzenleme içerisinde yer alan maddeler muhtarları maddi ve manevi olarak rahatlatacak. Yeni düzenlemenin yılbaşına kadar yasalaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Genel Başkanımız Hüseyin Özkan'ın büyük bir çaba ve gayretleri ile muhtarlarımızın haklarını yeniden düzenlemek için 21 maddelik yasa teklifini geçtiğimiz günlerde gerekli yerlere vermişti. Özellikle de köy muhtarlarına maaşlarına destek sağlanacak. Yasanın yıl başına kadar yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Genel Başkanımız önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar'a gelerek muhtarlarımızı yasa ile ilgili bilgilendirecek” dedi.

MUHTARLARIMIZ DAHA İYİ ORTAMLARDA ÇALIŞMASI SAĞLANMALIDIR

Türkiye genelinde 52 bin 500 köy ve mahalle muhtarının bulunduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Örenkaya, "Köy ve mahalle muhtarını bir çatı altında toplayacak Türkiye Muhtarlar Birliği Kuruluş Kanunu çıkartılmalıdır. Muhtarlar Federasyonuna Muhtar ödeneklerinden aidat kesilmesini sağlayacak yasal düzenleme yapılmalıdır. Mahalle Muhtarlarının büroları ve kullandıkları demir başlarının belediyeler tarafından karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Belediyelerin topladığı emlak vergilerinden Muhtarlara Pay aktarılmalıdır. Çeşitli gelirlerden desteklenen Muhtar Fonu kurulmalıdır. PTT Bank Muhtarlıklarla irtibatlandırılıp Fatura tahsilat yapar hale getirip hem vatandaşa yerinde hizmet hem de Muhtara katkı sağlanmalıdır. Mahalleye taşınan kişilerin kira kontratları Muhtar tarafından onaylanması sağlanmalıdır. Muhtarların Bağkur primlerinin Devlet tarafından ödenmesini istemekteyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 16:33:04
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?