3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Muhtarlar büro istiyor

Tüm  Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Haşmet Örenkaya, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak görev alacak başkanın mahalle muhtarlarının sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Mahalle muhtarlarının, belediye başkanına mahallesindeki sorunları götüren bir makamın yanı sıra belediye başkanının yaptığı hizmetlerin destekleyicisi olduğunu belirten Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Haşmet Örenkaya, muhtarların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Örenkaya, yeni dönemde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevini yürütecek olan Başkanın mahallelerdeki sorunları tam olarak bilmesi için mahalle muhtarları ile istişare içerisinde olması gerektiğini anlattı.

80 mahalle muhtarının en önemli sorunları arasında muhtarlık bürosu olmaması olduğunu anlatan Örenkaya, şöyle konuştu: "Yeni dönemde Belediye Başkanı, 80 mahalle muhtarına muhtarlık bürosu açmalıdır. Mahallelerimizin sorunları muhakkak vardır. Mahallelerde alt ve üst yapıya önem verilmelidir. Mahalle muhtarları ile Belediye Başkanı nezaretinde belediye içerisinde müdürlerin de katılacağı toplantılar yılda üç dört defa düzenli yapılmalıdır. Mahallelerde çocuklarımız, gençlerimiz spora teşvik edilmeli ve spor tesisi yatırımlarına eğilinmeli. Afyonkarahisar'ın huzur ve güveni sağlanmalıdır. Yapılan, yapılacak olan yatırımlar ile iş gücü artırılmalı, gençlere iş sahaları açılmalıdır. Afyonkarahisar yatırımların en iyisine layıktır."

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?