4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Muhtarlar hırsızlıktan şikayetçi

AFYONKARAHİSAR'DAKİ MUHTARLAR HIRSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, Toplum Destekli Polisliği anlattı. Polisler, muhtarlardan yardım isterken, muhtarlar ise en çok hırsızlıktan yana dert yandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Polis Lokali'nde düzenlenen toplantıda Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Ebru Topbaş, mahalle muhtarlarına Toplum Destekli Polislik hakkında bilgi verdi. Muhtarlardan mahalledeki sıkıntıları anlatmalarını isteyen Komiser Yardımcısı Topbaş, amirliğin faaliyetleri hakkında hazırlanan bir sunum yaptı. Başlıca görevlerinin suçu önlemek ve güvenlik tedbirlerini arttırmak olduğuna değinin Topbaş, karşılıklı diyalog içinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Muhtarların sorularını dinleyen Topbaş, "Bize yardımcı olacak kişiler sizlersiniz. Mahallenizde gördüğünüz olumsuz durumları bizlere bildirin" dedi.

Afyonkarahisar merkez bağlı Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Akagündüz ise, mahallede her hangi bir olay olduğu zaman hemen emniyete bilgi verdiklerini belirti. Akagündüz, "Emniyete olayı bildiriyoruz. Ancak bizim haber verdiğimizi söylüyorlar. Böylelikle vatandaşla bizim aramız kötü oluyor. Haber verdiğimiz zaman bizi teşhir etmeyin. İsmimizi açıklamayın" diye konuştu. Söz alan diğer muhtarlar ise mahallelerinde meydana gelen ve son günlerde artış gösteren hırsızlık olaylarından şikayetçi oldu.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Musa Sürer'de hırsızlık olaylarını en aza indirmek için tüm emniyet birimlerinin mücadele verdiğini söyledi. Hırsızlıkla mücadelenin zor olduğunun altını çizen Sürer, "Sitelere, apartmanlara, marketlere, bakkallara ve işyerlerine güvenlik kamerası takılmalıdır. Mahalle sakinlerine bunu duyurun ve anlatın. Güvenlik kamerası takılmasını teşvik edip, yaygınlaştırılmasını sağlayın. Diğer olaylarda olduğu gibi hırsızlıkla mücadelede en büyük avantajımız teknolojidir. Teknolojiyi hayatımızın her alanına daha çok dahil etmemiz gerekir" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ MUHTARLAR HIRSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ
AFYONKARAHİSAR'DAKİ MUHTARLAR HIRSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ
AFYONKARAHİSAR'DAKİ MUHTARLAR HIRSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 14:04:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?