4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Muhtarlar tek çatı altında

Muhtar Dernekleri Federasyonu Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, beş muhtar derneğinin birleştirmesinin yapıldığını ve bunun yasalaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de bulunan beş muhtar derneğinin 19 Nisan 2009 tarihinde tek çatı altında birleştiğini hatırlatan Muhtar Dernekleri Federasyonu Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, bu birleşme sonucunda federasyon olduklarını söyledi.

Geçen Cumartesi günü Şube Başkanlığı seçimlerinde 5. kez Başkan seçildiğini belirten Örenkaya, federasyon başkanları Hüseyin Özkan'ın ülkedeki muhtarları tek çatı içerisinde toplamak için çalıştığını ifade etti.

Haşmet Örenkaya, Tüm Muhtarlar Derneği Genel Merkezi, Köy ve Mahalle Muhtarları Genel Merkezi, Anadolu Muhtarlar Derneği Genel Merkezi, Marmara Trakya Muhtarlar Derneği Genel Merkezi ile Bartın Muhtarlar Genel Merkezi'nin tek çatı altında 19 Nisan 2009 tarihinde birleşerek Federasyon Başkanlığı oluşturulduğunu belirtti. Böylelikle muhtarların haklarını tek bir çatı altında duyurarak almalarının sağlanacağını anlatan Örenkaya, sözlerini şöyle tamamladı: "30 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Federasyon Başkanlığı seçimi ile birleşen beş dernek yasaya dönüştürülecek. Böylelikle muhtarlarımız daha rahat ve huzurlu bir şekilde çalışarak haklarını arayabilecekler."
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 22:35:06
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 22:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özden karaçay IP: 78.167.116.xxx Tarih : 24.05.2009 23:46:12

muhtarlarımız biraz özel işlerinden ve büyük firma ihalelerinden kendilerini alıp mahallelerin sorunlarıyla ilgilenseler daha iyi olur. eşrefpaşanın haline bakın yıllardır pazar yeri çamur deryası içindeydi yollar desen köstebek yuvası gibi. sayın muhtar bey askeri fabrika ihalelerine bakacağım diye mahalleyle ilgilendiği yokki maşallah sayın yetkililere duyrulur ihalelere katılacaksa bıraksın muhtarlığı