4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Muhtarların başkanı değişmedi

Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı 8. Olağan Genel Kurulu Belediye Emek Tesisleri'nde gerçekleşti. Yeniden başkan seçilen Haşmet Örenkaya güven tazeledi.

Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Hüseyin Özkan'ın da katıldığı Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda Haşmet Örenkaya açık oylama sistemi ile yeniden başkanlığa seçildi. Afyonkarahisar Emek Tesisleri'nde gerçekleşen genel kurulda açılış konuşması yapan Haşmet Örenkaya, muhtarların sorunlarını Ankara'ya taşıyacaklarını söyledi. Muhtarların önemli sorunları olduğunu da ifade eden Örenkaya, yeniden Başkanlık görevine kendisine seçen 35 üyesine teşekkür etti.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Muhtar Dernekleri Federasyon Hüseyin Özkan, muhtarları tek çatı altında toplamak istediklerini vurguladı. Özkan, "Türkiye'de 17 bin mahalle muhtarı 36 bin köy muhtarı olmak üzere toplam 53 bin muhtarımız vardı. Muhtarlarımızın sorunlarını devletimizin üst kademesindeki Bakanlarımıza ve Başbakanımıza ilettik. İlettiğimiz sorunlar arasında muhtarların yer sorunlarının olduğunu yer alan bir istek dilekçesi ile başvurduk. Bunun yanı sıra muhtarlarımızın ödenek primleri ile ilgili de bir çalışma yaptık. Bağlı olduğumuz Bakanlığı bu isteğimizi yazılı ve sözlü olarak ilettik. Şuan bir muhtarın aldığı aylık 320 TL'dir. Ama muhtar 5 yıl boyunca arlıksız ve saati gözetmeden görev yapar. Yapılacak ödeme prim çalışması ile muhtarımızı bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz. Muhtarlarımızın görev saati ve günü yoktur. Çünkü muhtarlar bulundukları köy ve mahallelerin en önemli kişileridir. Muhtarlar gece yarısında bile halkına hizmet etmek için çalışır. Bu yüzünde muhtarların
bulundukları yerde ne kadar önemli olduğunu o bölgede yaşayan insanlar iyi bilir. Muhtarın tek bir gayesi vardı. O da mahallesine köyüne hizmet götürebilmektir. Muhtarlar mahallenin abisi, babası ve en büyüyüdür" dedi.

Özkan'ın konuşmasının ardından muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?