4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

'Muhtarların durumu içler acısı'

Türkiye Muhtar Dernekleri Federasyonu (MUDEF) Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, aldıkları muhtarlık aylığının yetmediğinden yakındı.
Muhtarların 280 TL civarındaki aylıklarının yetmediğini belirten MUDEF Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya, aldıkları aylığın sadece Bağ-Kur'a yaptıkları ödemeyi karşıladığını söyledi. Muhtarların sorunlarını pek çok kez dile getirmeye çalıştıklarını ifade eden Örenkaya, “Muhtarların en önemli sorunları arasında yer alan ödenekleri komik bir rakamdır. Bizlere verilen 280 TL gibi ödenek çıkartılıyor. Bu rakam ancak muhtarın Bağ-Kur ödemesine yetiyor. Aldığı ödeneği kırtasiye malzemesini bile almadan biten muhtar, ay sonuna kadar zor şartlar altında görevini sürdürmeye çalışıyor” dedi.


MUHTARLARIN DURUMU İÇLER ACISI
Türkiye’de 35 bin köy muhtarı ile 17 bin mahalle muhtarı bulunduğunu belirten Örenkaya, taşra ve gelir düzeyi düşük olan mahallelerde görev yapan muhtarların durumunun içler acısı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muhtarların ödenek olarak aylık verilen 280 TL yetmiyor. Bu rakamın iyileştirmesi gerekmektedir. Muhtarın durum içler acısıdır. Hükümetimiz her bir şeyin çaresini bulup yasa çıkarmıştır. Fakat muhtarlarımız bu konuda garip kalmıştır. Devlet büyüklerimiz bir nebze olsa da garip muhtarlarını düşünmeleri ve destek olmalarını istiyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 15:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?