1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Muhtarlarla referandum toplantısı

AFYONKARAHİSAR'DA REFERANDUM HAZIRLIKLARI

Afyonkarahisar merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarını 12 Eylül tarihinde yapılacak halk oylaması hakkında bilgilendirmek amacıyla, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Konferans Salonu'nda Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında toplantı düzenlendi.

RAM salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu, geçen yıl yerel seçimler öncesi yaptıkları çalışmalar sonucu 13 gün gibi kısa bir sürede nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayan 30 bin kişinin nüfus cüzdanını yenilediklerini söyledi. Ulu, bu yıl gerekli bütün bilgilendirmeleri ve duyuları yapmalarına rağmen nüfus müdürlüklerine müracaatların çok az olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'da 13 bin seçmenin nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası olmadığını belirten Ulu, "Bu 13 bin kişiye ulaşma konusunda muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Çünkü vatandaşlar en yakın ilişki içerisinde olan kişiler her zaman muhtarlar oluyor. Onun için referandum öncesi bu 13 bin kişiye ulaşmalıyız ve nüfus cüzdanlarını yenilemeliyiz" şeklinden konuştu. Nüfus cüzdanında TC kimlik numaraları bulunmayanların 12 Eylül'de oy kullanamayacaklarını vurgulayan Ulu, "Mümkün olduğu kadar vatandaşı uyarmanızı ve TC kimlik numaraları olmadığı için oy kullanmayacakları konusunda bilgilendirmenizi bekliyoruz. Bu konuda size büyük görev düşüyor" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında yapılan toplantıya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu'nun yanı sıra Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu ve muhtarlar katıldı.

AFYONKARAHİSAR'DA REFERANDUM HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:04:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?