30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Mükellefe 'Gönüllü Uyum' çağrısı

VERGİ HAFTASI KUTLAMLARI

Afyonkarahisar Defterdarı Ceylan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın geliştirdiği risk analizi isimli sistem sayesinde riskli grupta yer alan mükelleflerin denetleneceğini bildirdi.

22. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Defter Mustafa Ceylan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken, Afyonkarahisar'da geçen yıl tahakkuk edilen vergi ve bütçe gelirleri hakkında Afyonkarahisar Defterdarı Ceylan'dan bilgi aldı.Ceylan, Afyonkarahisar'da geçen yıl yapılan tahakkuklarda yüzde 86.4'ünün tahsis edildiğini, bütçe gelirleri olarak 720 milyon, vergi geliri olarak da 576 milyon liranın tahakkuk edildiğini kaydetti.

Ceylan, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 'Gönüllü Uyum' diye bir çalışmasının olduğunu aktararak, genel olarak mükelleflerin uzun süre geriye dönük inceleme yapmaksızın cari yıl içerisinde denetlemeleri yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Ceylan, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın risk analizi isimli bir sistem geliştirdiğini ve sistem sayesinde risk grubunda yer alan mükelleflerin sistem üzerinden denetleneceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 15:16:04
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?