4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Mumcu'nun hayalleri yaşayacak

Afyonkarahisar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Kolları, Uğur Mumcu'yu anma töreni düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Uğur Mumcu'nun hayatı anlatıldı. Törende konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Dilek Lökçü, Uğur Mumcu'nun ülkesini ve halkını düşünen bir yurttaş olduğunu söyledi.

Mumcu'nun, yobazlarla, ülkeyi satanlarla, hainlerle, ırkçılarla, kaçakçılarla vurguncularla hortumcularla mücadele ederek hayatını geçirdiğini belirten Lökçü, şöyle konuştu: "Devrimci olduğu için askerliğini bile sakıncalı piyade olarak yaptı. Sonra 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' dedi diye katledildi.

24 Ocak 1993'teki ölümünün üzerinden tam 16 yıl geçtiğini ve halkının onu unutmadığını ifade eden Lökçü, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'nin her ilinde her ilçesinde onun adına yapılacak etkinliklerde şarkılar söylenecek, akıtılacak gözyaşları bu vefanın kanıtıdır. Unutmadık seni sevgili Uğur Mumcu. Unutturmayacağız. Vatan sevgisiyle ve meslek namusuyla, satılmışlarla, yağcılarla, yalakalarla, kavgaya bıraktığımız yerden devam etmeye çalışan biz gençler, hayallerinin de öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Sana söz, sana yemin olsun, gerekirse arkana düşüp gittiğin yoldan gideceğiz ama dönmeyeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?