30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Ne zaman tamamlanacak?

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları'nın perde sayısının kendi döneminde 30'lardan 60'lara çıkarıldığını belirterek, "Türkiye'de sanat merkezleri, tiyatro sahneleri, perdeler azalıyor, kapanıyor diyenlere armağan ediyorum" dedi. Günay, kurumlar arası iş birliği ile yapılan projelerdeki aksaklıklara da, "'Ebesi çok olan çocuk ters doğar' diye bir söz vardır. Projeler, böyle birkaç kurumun arasında kalınca, maalesef fazla sahibi olmuyor, sahipsiz kalıyor" yorumunu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Burdur'daki ziyaret ve incelemeleri öncesinde Afyonkarahisar'a uğradı. Yapımı devam eden Kültür ve Sanat Merkezi'nde incelemelerde bulunan Bakan Günay, inşaatta çalışan işçilerle sohbet etti, gözüne çarpan eksiklerin giderilmesi için kurum amirlerine talimatlar verdi. Burada gazetecilere bir açıklamada bulunan Bakan Günay, Anadolu'da 1990'lı yıllarda siyasi vaatlerle başlamış ve yarım kalmış inşaatlar olduğuna değinerek, bunların önemli bir kısmında proje yanlışlıklarının olduğunu söyledi. Kültür Merkezi'nin en düzeltilebilir ve hızla tamamlanabilir olanlarından biri olduğunu aktaran Bakan Günay, "Afyon Kültür Merkezi, 1993'te başlamıştı. 2007-2008'e kadar kalmıştı. Şimdi tamamlamaya çalışıyoruz. Seçimden önce, hatta mart ayı içerisinde tamamlamış olacağız" dedi.

Turizmi artık Anadolu'ya yaygınlaştırmak istediklerini bildiren Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölgede turizm açısından, Afyon-Denizli hızla gelişiyor. Güneydoğu Anadolu'da Mardin, Şanlıurfa hızla gelişiyor. Doğu Anadolu'da Van, Erzurum merkezde yeni alanlar oluşturuyoruz. Karadeniz'e uzanmaya çalışıyoruz. Afyon Kültür Merkezi tamamlanınca Devlet Tiyatroları burada bir sahne açacak. Buna daha önce niyetlenmiştim ve söylemiştim. Bu yılın sonuna yetişmeyebilir ancak gelecek yılın sonundaki sanat mevsiminde devlet tiyatroları Afyon'da bir perde açmış olacak. Böylelikle devlet tiyatrolarının perde sayısı da benim dönemimde 30'lardan nerdeyse 60'lara çıkarmış olacağız. Bunu da Türkiye'de sanat merkezleri, tiyatro sahneleri, perdeler azalıyor, kapanıyor diyenlere armağan ediyorum."

"PEK ÇOK YERDE KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

1990'lı yıllarda kendisinden önceki bakanların tamamlamayı hesap etmeden, temel atma törenleri ile birçok yere kültür merkezleri yaptıklarını dile getiren Bakan Günay, "Bazı yerde yarım kalmış bina korezyon yapmış, belki devam edilmesi mümkün değil. Bazı yerde proje devam edilse bile çok yanlış. Bunların içerisinden en makul olanlarını hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde sanıyorum 20'ye yakın kültür merkezi tamamlayacağız. Kilis'i, Diyarbakır'ı bitiriyoruz. Batman, Hizan, Ahlat'ı bitirdik. Ordu'yu bitirdik, Gümüşhane'yi bitiriyoruz. Cide'yi bitiyoruz, Afyon'u tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Günay, kaynakları çarçur etmeden, bu kaynağın millete ait olduğunu bilerek yerinde ve zamanında en verimli bir şekilde projeleri bitirmeye çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi: "Ben de elimden geldiği kadar bunları sık denetliyorum. Bizim bakanlığımızın denetlediği yerlerde çok fazla sorun olmuyor ama bazen kurumlar arası iş birliğine işler bırakılmış. 'Ebesi çok olan çocuk ters doğar' diye bir söz vardır. Böyle birkaç kurumun arasında kalınca konu, maalesef fazla sahibi olmuyor, sahipsiz kalıyor. Onu gidermek için de ben mümkün olduğunca yakından denetliyorum. Bazı yerlerde de imalat hataları olunca, kaşlarım çatılıyor, sesimin tonu yükseliyor ama millet için bir iş yapıyoruz, o yüzden yaptığımız işin farkında olmalıyız. Milletin kuruşunu harcadığımızın farkında olmalıyız. Onun için bir birimize rüşveti kirama görmezden gelmeye millet malının israfına göz yummaya hakkımız yok."

KURTLAR VADİSİ YORUMU

Kurtlar Vadisi Filistin filminin Almanya'da önce yasaklanması sonra da +18 mecburiyeti getirilmesini değerlendiren Bakan Günay, "Hiçbir filmin, hiçbir sanat eserinin herhangi bir düşmanlığı körüklemesinden yana değilim. Bölgemizde bazı sorunlar var. Bu sorunları biz hükümet olarak ciddiyetle çözmeye çalışıyoruz. Sanat bence düşmanlığa katkı yapmamalı, sanat bence dostluğa ve barışa katkı yapmalı. Ama bu konuda karar veren yetkili kurullarımız var. İzlemediğim bir film hakkında önyargılı bir görüş belirtmek istemem. Ama kurullar inceleyecekler, denetleyecekler. Ama bizim de bir sınır koymamız gerekiyorsa karar verecekler. Ama bana şu ana kadar ulaşmış bir konu yok" şeklinde konuştu.

Bakan Günay'ın Afyonkarahisar'daki incelemelerinde, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve daire müdürleri yer aldı. Bakan Günay Burdur'a gitmek üzere Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 14:15:00
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 14:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?