3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Nepalli işadamları Afyon'da

Afyon Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'ın daveti üzerine Afyonkarahisar'a gelen Nepal'li işadamları, mermer ve şekerleme imalatı yapan tesisleri gezdi.

Yabancı konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, Nepal'den gelen konukların önce Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen 'Türkiye ve Dünya Ticaret Köprüsü' organizasyona katıldıklarını belirtti. Özçelik, "Bu organizasyona 220 yabancı işadamı yaklaşık 135 ülkeyi temsilen katıldılar. Organizasyona 47 bakan, yaklaşık 100 gazeteci ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı. Organizasyonda yer alan Nepal'li konuklarımız daha sonra Afyonkarahisar'ı ziyaret etti" diye konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise organizasyona Afyonkarahisar'dan 32 firmanın katıldığını ifade ederken, "Nepal'li dostlarımız kentimize iş imkanlarını araştırmak için geldi.Daralan global ekonomide bu tip organizasyonların ve ziyaretlerin öneminin çok fazla olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE ÇOK GELİŞMİŞ BİR ÜLKE
Nepal Türk Ticaret Odası Başkanı Akhil Kumar Chapapain, beraberindeki işadamları ile birlikte mermer ve şekerleme imalatı yapan tesisleri gezdiklerini söyleyerek, Türkiye'nin çok gelişmiş bir ülke olduğunu gördüklerini belirtti. Chapapain, "Biz Denizli ilinizi de gezdik. Heyetimizde kablo imalatı yapan arkadaşlarımız da var. Yaptığımız araştırmada Türkiye'de 50 kablo fabrikası olduğunu duyunca çok şaşırdık.Türkiye'de kablo üretildiğini bile bilmiyorduk" dedi.Türkiye'den mal aldıklarını da sözlerine ekleyen Chapapain, şunları söyledi:
"Türk malları bize göre çok kaliteli, Avrupai mallar ancak Asya eli değmiş. Bir Asya ülkesinin Avrupa standartlarında iş yaptığını biz burada gördük. Türkiye ile alışverişimi daha da geliştirmek istiyoruz. Ayrıca Türklerin Nepal'de yatırım yapmalarını da istiyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 13:55:47
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 14:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?