1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

O sağlık merkezi kapatılmadı

ÖZEL SAĞLIK MERKEZİ

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 7 kişinin katarakt ameliyatı olduktan sonra görme duyularını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen özel sağlık merkezinin kapatılmadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Yemenici, özel sağlık merkezinin durumu ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Özel sağlık merkezinin kapatılmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişin incelemesi tamamlanıncaya kadar sterilizasyon birimi ile cerrahi biriminin kapatıldığını belirten Yemenici, "İlimizde faaliyet gösteren özel bir tıp merkezinin ameliyat ettiği 7 vatandaşımızın göz kaybı ile ilgili bana gelen şikayetler üzerine bir soruşturma başlattık. Soruşturma devam etmektedir. Bunu duyar duymaz iki tane göz hekimi arkadaşımızı görevlendirdik. Onlar ön bir rapor hazırladılar" dedi.

Daha sonra Sağlık Bakanlığının bir müfettiş görevlendirdiğini anlatan Yemenici, şöyle konuştu: "O müfettişimiz de inceleme ve araştırmasını yapmaktadır. İki uzman hekim arkadaşımızın ön raporuna istinaden Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün dün itibari ile olan yazısına istinaden adı geçen tıp merkezinin cerrahi ve sterilizasyonla ilgili birimlerinin faaliyeti geçici olarak durdurulmuştur. Sadece bu birimler geçici olarak durdurulmuştur. Artık soruşturmanın seyrine göre önümüzdekigünlerde burası ile ilgili yeni gelişmeler olabilecektir. Bunu belirtmek isteriz."

REKLAM YAPAMAZLAR

Basın toplantısında soruları da cevaplayan Yemenici, olayın basına intikal etmesinin ardından soruşturmanın başladığını söyledi.

Özel sağlık merkezinin cerrahi bölümüne hasta kabulü olmadığını belirten Yemenici, normal göz muayenelerini isteyen vatandaşların yaptırabileceğini ifade etti. Özel sağlık merkezlerinin böyle bir tarama izninin olup olmadığı yönündeki soruya ise Yemenici, şöyle cevap verdi: "Bakanlığımızın bu konuyla ilgili genelgesi var. Bu gibi konularda tarama yapılması ile ilgili. Sağlık Müdürlüğü ve Valiliklerden izin alarak tarama yapılıyor tabii ki. Önemli olan ücretsiz göz taraması, yönlendirme ya da herhangi bir

şekilde hastaları getirmek ve reklam yapar şeklinde yapmazlar tabii ki. İlgili genelge de öyle diyor. Ama ücretsiz bir göz taraması yapılabiliyor."

Yemenici, olayın geniş bir şekilde soruşturmasının sürdüğünü belirtirken, olaya Cumhuriyet Başsavcılığının el attığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 18:20:05
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 02:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?