2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Oğlu gitar, kendi saz çalıyor

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş'ın saz çalmayı çok sevdiği ve daha önceden arkadaşları arasında lakabının "peruk" olduğu öğrenildi.


AKÜ Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Mart Kedisi" isimli dergiye röportaj veren Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, hayatta yapmak isteyip yapamadığı hiçbir şey olmadığını söyledi. Biraz güç de olsa yapmak istediklerini gerçekleştirdiğini belirten Altuntaş, "Hatta sosyal yaşamıma da gereken vakti ayırabildim. Örneğin; oğlum klasik gitar çalıyor, ben de saz çalıyorum" dedi. Öğrencilerin, "Herkesin bir lakabı vardır. Sizin lakabınızı da öğrenebilir miyiz?" sorusunu da yanıtlayan Altuntaş, "Benim en yakın arkadaşıma 'kıl' derlerdi. Bundan dolayı bana da 'peruk' derlerdi" ifadelerini kullandı.


Tıp Fakültesi için projelerini de anlatan Altuntaş, röportajında şunları kaydetti; "400 yataklı Avrupa standartlarında bir hastane için gerekli çabamız devam ediyor. Şu anda bile yüzde 100 kapasite ile çalışıyoruz. Yıllık yüzde 20 civarında bir büyüme hızına sahibiz. Ama hastanemize ek olarak 400 yataklı yeni bir hastaneye de ihtiyacımız var. Kampus içerisine 150 kişi kapasiteli iki ayrı yurt projemiz var."
Mizah ağırlıklı dergide, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş'ın fotoğraflarının üzerinde konuşma baloncukları çıkartılması da ilginç görüntü oluşturdu.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?