3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Öğrencilerden örnek davranış

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Yüreğil beldesindeki Koralkim İlköğretim Okulu öğrencileri, başlattıkları yardım kampanyasında toplanan paraları şehit ailelerine teslim etti. 

Koralkim İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Necati Koralay, 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Efe ve 4. sınıf öğrencisi Ayşe Semerci'nin başlattığı kampanyada öğrenciler, bayram harçlıklarını açtıkları banka hesabında topladı. Öğrencilerin topladığı bir miktar para, Afyonkarahisar Valiliği'nde düzenlenen törenle, Şehit Jandarma Er Caner Örengül'ün Sinanpaşa ilçesi Ayvalı köyünde yaşayan annesi Türkan Örengül'e teslim edildi. 

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, öğrencilerin kampanyaya harçlıklarını vererek destek olmalarının ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Şehit ailelerinin yanında olmak için herkesin elinden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştığına dikkat çeken Vali İmga, "Öğrencilerin başlattıkları kampanya sonucunda toplanan para belki sınırlıdır. Ancak önemli olan öğrencilerimizin yaptıkları bu güzel davranıştır ve davranışlarının temelinde yatan düşüncedir. Böyle bir düşünceye sahip olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum'' dedi. 

Caner Örengül'ün şehit olduğunu televizyonda görünce, ailesinin yanında oldukların göstermek için yardım kampanyası düzenlemeyi düşündüğünü söyleyen Necati Koralay, ''Bu düşünceyi Hüseyin ve Ayşe arkadaşımla paylaştım. Onlar da çok güzel bir düşünce olduğunu söylediler. Arkadaşlarım da bu düşüncemizi okul idaresine iletti. Okul idaresi de kampanyamızda yanımızda oldu. Ziraat Bankası Dazkırı Şubesi'nde hesap açtırdık. Kampanyaya arkadaşlarımız, bayramda topladıkları harçlıklarını vererek destek oldu. Ayrıca Türkiye'nin her yerinden açtığımız hesaba destek geldi. Kampanya 15 Kasım'a kadar devam edecek. Şu anda topladığımız parayı şehit Caner Örengül'ün ailesine verdik. Bundan sonra toplanan parayı ise Dinarlı şehitler Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ve Piyade Er Yavuz Öztürk'ün ailesine vereceğiz'' diye konuştu. 

Törene, şehidin babası Resul Örengül ve abisi İbrahim Örengül, öğrenciler, Yüreğil Belediye Başkanı Mehmet Şentürk, Dazkırı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sağlam ve Okul Müdürü Mehmet Pesen katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?