4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Öğrencilere çevre eğitimi

KOÇ HOLDİNG VE TEMA'DAN ÖRNEK EĞİTİM

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı 'Ülkem İçin Projesi' kapsamında 81 ilde çocuklara çevre konusunda eğitimler veriyor.

Koç Holding tarafından 2006 yılında başlatılan ve üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçmesine vesile olan 'Ülkem İçin Projesi' kapsamında öğrencilere çevre bilinciyle ilgili eğitimler veriliyor. Proje çerçevesinde Afyon Lisesi'nde de öğrencilere eğitim verildi. İlköğretim öğrencilerinin büyük bir dikkatle takip ettiği eğitim, Ülkem İçin Elçisi ve Arçelik Bayii Mehmet İşbilir'in desteğiyle gerçekleştirildi. İşbilir, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, doğanın kirlenmesinin insanlığın kirlenmesi olduğunu belirterek, "Bizim bir projemiz var. Adı Ülkem İçin. Bu eğitimi sizlere Koç Holding'in Ülkem İçin Projesi ile getirdik" dedi.

Yürütülen proje dahilinde Afyonkarahisar için çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade eden İşbilir, "2006 yılında Kocatepe Devlet Hastanesi Servisi için 5 adet hasta başı monitör temin ettik. 2007 yılında ise ilimiz Bayraktepe İlköğretim Okulu'nda 16 bilgisayarlı bilgi teknoloji sınıfı oluşturduk. Geçen yıl 'Ülkem İçin Ormanları' oluşturduk. Bunun için ülkemizin 7 bölgesinde 700 bin fidan diktik" ifadelerini kullandı.

İşbilir, Afyonkarahisar'ın fidan diktiği bölgenin İzmir-Menemen'de olduğunu belirterek, kendisinin Afyonkarahisar'ın "Ülkem İçin Elçisi" olduğunu ifade etti.

Koç Holding'in genç nesillerde çevre bilincini oluşturmak amacıyla destek verdiği ve TEMA yetkilileri tarafından verilen çevre eğitimi, Afyonkarahisarlı çocuklar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. İnteraktif şekilde gerçekleşen eğitimde çevre korumada önemli faktörler, doğanın tahribatını önlemek için alınacak önlemler üzerinde duruldu. Eğitimin sonunda öğrenciler kendilerine dağıtılan sertifikaları alabilmek için adeta birbiri ile yarıştı.

2006 yılından bu yana Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, tedarikçileri ve bayilerinin desteğiyle yürütülen Ülkem İçin Projesi'nde daha geniş bir etki sağlamak amacıyla 2008 yılında tek bir konuya odaklanılarak, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Bu çerçevede Koç Holding, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA işbirliğiyle Türkiye'nin 7 bölgesinde bin 750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak olan 700 bin fidan dikimi için kaynak yaratıldı. Ağaç dikimine paralel olarak çevre ve bilinçlendirme eğitimlerini pilot olarak belirlediği 10 ilde gerçekleştiren Koç Holding, 2009 yılında ise bu eğitimlerin Türkiye çapına yayılmasını sağladı.

KOÇ HOLDİNG VE TEMA'DAN ÖRNEK EĞİTİM
KOÇ HOLDİNG VE TEMA'DAN ÖRNEK EĞİTİM
KOÇ HOLDİNG VE TEMA'DAN ÖRNEK EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 18:27:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 19:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?