1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Öğrencilere sınav öncesi öneriler

ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi'nden Psikolog Anıl Samiye Türer, Atatürk Lisesi öğrencilerine ÖSS Sınavı öncesinde stresle baş etmenin yöntemlerini anlattı.

Özel Fuar Hastanesi ile Atatürk Lisesi’nin ortak organizasyonu ile düzenlenen programda Psikolog Anıl Samiye Türer, öğrencilere ÖSS Sınavı hazırlık aşamasında yaşanan aşırı stres ve kaygıdan kurtulmanın yollarını anlattı. Uykuya dalamama, yorgunluk hissi, ağrı, hazımsızlık, huzursuzluk ve kaygının, stresin biyolojik belirtileri olduğunu söyleyen Psikolog Türer, “Bu durum egzersiz yaparak, sosyalleşerek, beslenmeyi düzenli hale getirerek ve motivasyonu artıracak kişilerle sohbet ederek giderilebilir” dedi.

EĞLENCELİ BİR KİTAP YA DA KOMEDİ FİLMİ İZLEYİN

ÖSS sınavına girmeden bir gece önce yapılacakları da öğrencilere anlatan Türer, komedi filmi izlemenin yada eğlenceli bir kitap okumanın rahatlamaya faydalı olacağını belirtti. Türer, “Sınav sabahı ılık bir duş ve kısa bir yürüyüşün iyi gelecektir. Sınav öncesi normal hayatta yapılmayan, alışık olmadığınız aktiviteleri yapmaktan uzak durun” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 16:47:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 17:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?