3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Öğrenciye 'top parası' dayağı

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYİ DÖVDÜ İDDİASI

Afyonkarahisar'da beden eğitim öğretmeninin, 2,5 TL'lik spor malzeme parasını vermediği için öğrencisini dövdüğü iddia edildi.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesi merkez Atatürk İlköğretim Okulunda görev yapan beden eğitimi öğretmeni C.K.'nın 4. sınıf öğrencisi İsmail Yeşiltaş'ın 2,5 TL'lik spor malzeme parasını veremediği için döverek hastanelik ettiği iddia edildi. 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi İsmail Yeşiltaş da, öğretmeni C.K.'nın 2,5 TL'lik top parasını veremediği için dövdüğünü anlattı. Öğretmenin dövdüğünü belirten Yeşiltaş, "Öğretmenim bana neden top parasını getirmediğimi sordu. Bende getiremedim param yok deyince başkabir odaya beni öğretmenim götürdü ve kafama vurdu, belime tekme attı" diye konuştu.

TOP PARASI YÜZÜNDEN OĞLUMU HASTANELİK ETTİ

Oğlunun öğretmeni tarafından tekme tokat dövüldüğünü iddia eden baba Şükrü Yeşiltaş, öğretmenin bu şekilde davranmasına bir anlam veremediğini, şikayetçi olacağını dile getirdi. Öğretmenin daha önce de aynı şekilde başka bir öğrenciyi dövdüğünü iddia eden baba Şükrü Yeşiltaş, şunları söyledi: "2,5 TL'lik top parası yüzünden oğlumu hastanelik edesiye dövdü. Bu hangi vicdana sığar. Beden dersinde öğretmeni top parası istemiş. Biz bu parayı veremeyince ders sonunda oğlumu spor malzemelerinin konulduğu

depoya götürerek dövmüş. Çocuğumu döverken görenler var. Öğretmen öğrencilerine kaldıramayacağı spor hareketleri yaptırıyor. Çocuğum eve geldiğinde 'dizlerim ağrıyor baba' diyor. Sanki öğretmen çocuklarımıza gerilla eğitimi yaptırıyor."

Öğretmeni tarafından dövülen İsmail Yeşiltaş, babası tarafından Afyonkarahisar Kocatepe Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İDDİALARI YALANLADI

Öğrencisini dövdüğü iddia edilen beden öğretmeni C.K., öğrencisini bahsedildiği gibi dövmediğini bütün bu söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Spor malzemesi veyahut top parası yüzünden öğrenciyi dövme konusunun olmadığını belirten C.K., bu tür ifadeleri kullanan aile hakkında dava açtığını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, bahsi geçen öğretmen öğrencisini dövdü olayını araştıracağını söyledi.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYİ DÖVDÜ İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 15:25:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 09:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?