8
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Öğretmen böyle dolandırıldı!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, matematik öğretmeni olarak görev yapan Veysel K. (50), kimliği belirsiz kişilerce telefonla aranarak 50 bin lira dolandırıldı.

Geçen gün Veysel K'nın eşi Selma K'yı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, eşinin isminin terör örgütüne kayıtlı olduğunu, hayati tehlikesi olduğunu ve eşini kurtarmak için çalıştıklarını söyledi. Sahte polisler, Selma K'ya eşinin kendisini araması halinde tüm sorulara 'Evet' yanıtını vermesini istedi.

Dolandırıcılar bir taraftan Veysel K'yı arayarak hemen hemen aynı bahanelerle eşine 50 bin lira verdiklerini ve kendisinin banka hesabında bulunan 50 bin lirasını çekerek verdikleri hesaba havale etmesini istedi. Bunun üzerine eşi Selma K'yı arayan Veysel K., eşine durumu doğrulatınca hesabında bulunan 50 bin lirayı çekerek dolandırıcılar tarafından verilen hesaba aktardı.

Dolandırıldığını eve geldiğinde eşi ile konuştuktan sonra öğrenen Veysel öğretmen, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olayla alakalı çalışma başlattı.

Öte yandan polisin geçen günlerde ilçede, 'Kontör dolandırıcılığıyla' alakalı uyarıcı broşürler dağıttığı öğrenildi.  

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı 18:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?