2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Öğretmenler Günü kutlanıyor

24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da çeşitli etkinliklerle kutyandı.


24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye Kültür Merkezinde ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışı Vali Haluk İmga tarafından yapıldı. 85 resmin yer aldığı resim sergisini açan Vali Haluk İmga ve beraberindeki protokol heyeti resim sergisini gezerek resimler hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve yardımcılarından bilgiler aldılar. 24 Kasım öğretmenler günün kutlanacağı Halk Eğitim Merkezine geçen Vali İmga ve protokol heyeti burada Cumhuriyet Anadolu lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programına katıldılar.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Vali İmga, öğretmenlik mesleğinin, solmuş bir çiçeği açmak için mücadele edip onu topluma kazandırmaya çalışan meslek olduğunu söyledi. Öğretmenlerin bir anne, baba, kardeş ve arkadaş olduğuna değinen Vali İmga, öğretmenlik mesleğinde kazanılması gereken şan, şöhret, makam ve para değil, en büyük servet erdemlilik ve başarı olduğunun altını çizdi


"EMEKLİ AYRILAN ÖĞRETMENLERE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ"
Törende, 2007-2008 öğretim yılında emekli olan öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri'ni Vali Haluk İmga verdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 'Öğretmenliğe Giriş Andı'nı Anadolu Lisesi Müdürü Haydar Bayram yaptırdı. Kutlama programı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi. Törene, Vali İmga'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Yücel Gülbasar, Belediye Başkan Vekili Osman Kumrular, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?