1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Okul öncesi eğitim zorunlu

EĞİTİM ŞURASI BAŞLADI

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar'da okul öncesi eğitimin ana sınıflarında zorunlu hale geleceğini dile getirdi.

18'inci Milli Eğitim Şurası Afyonkarahisar İl Çalışmaları, Afyon Lisesi salonunda başladı. Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin ana sınıflarında zorunlu hale getirilmesinin 17'inci Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlardan biri olduğunu hatırlatarek, "Çalışma grubunda yer alanlardan biriydim, sonucunu hep birlikte gördük. Okul öncesi eğitim geçtiğimiz yıl bazı illerde zorunluydu. 2010-2011 eğitim, öğretim yılından itibaren Afyonkarahisar’ın da içinde bulunduğu 25 ilde okul öncesi eğitim ana sınıflarında zorunlu hale gelecek" dedi.

26-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 18'inci Milli Eğitim Şurası Afyonkarahisar İl Çalışmaları’na Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) öğretim üyeleri, ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılıyor. 5 komisyon halinde gerçekleştirilen çalışmalarda 'Eğitimde 2023 Vizyonu' başlığı altında öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi, eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği, ilköğretim ve ortaöğretiminin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişiminin sağlanması, spor, sanat, beceri ve değerler eğitimi, psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme konuları ele alınacak.

EĞİTİM ŞURASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 16:00:03
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?