2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Okuma yazma seferberliği

Ülke genelinde başlatılan Ana-Kız Okuldayız projesi, Afyonkarahisar'da da düzenlenen bir törenle başladı.


Kültür Semt Evi Toplantı ve Konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım şunları söyledi; "Ülkemiz genelinde milyonlarca okumaz, yazmaz mevcut. Bu rakamlara ilave olarak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yapılan sayımlar sırasında yaptırdığımız araştırmalar neticesinde 15 yaşının üzerinde okumaz ve yazmaz vatandaş sayımızın 9630 olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen bu rakam çok yüksek bir rakamdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen bu kampanya vesilesi ile kısa sürede okumaz ve yazmaz vatandaşımız kalmayacaktır diye umuyorum."


Vali Haluk İmga ise Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde ülkemizdeki 15 yaş üzeri 3 milyon vatandaşa okuma yazma öğretileceğini belirterek şunları söyledi; "Afyonkarahisar'da okumaz, yazmaz vatandaş sayısı 9630'dur. Bu rakam hiç de iç açıcı değildir. Bu kampanyalar, yüzde yüz okuyan bir Türkiye oluşuncaya kadar sürecek. İşleyen demir ışıldar sözündeki gibi bu kurs sayesinde daha deneyimli, çevresine ışık saçan bireyler olacaksınız."


Yapılan konuşmaların ardından kampanya çerçevesinde okuma yazma öğrenmek isteyen kursiyerlere kampanya sponsoru Halk Bankası tarafından kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri dağıtıldı.
Ana Kız Okuldayız okuma yazma öğretimi kampanyasının açılış gününde emekli öğretmen Cevdet Keçeci tarafından ilk ders verildi. Kursiyerler ilk derste ailenin ne demek olduğu ve önemi konuları anlatıldı.


Törene, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Halkbankası Afyonkarahisar Şube Müdürü Aytaç Akbaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler ile çok sayıda kursiyer katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:05:56
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 18:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?