2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Önce kendin yeme!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Yalanlarla dolanlarla siyaseti Hacivat-Karagöz oyununa çevirmeye çalışanlara 'dur' demek lazım" dedi. Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesinde vatandaşlara hitap eden Baykal, insanların bir koyun parasına 3 torba yem alabildiğini söyledi. 

Deniz Baykal, şöyle konuştu: 

"Gerçekten çiftçimiz son dönemlerin en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Esnafın ve emeklinin durumu nasıl? Onlar da aynı, onlar da sıkıntı içinde. Gerçekten Türkiye'de her kesim sıkıntılı. Ancak iktidar sözcülerine bakılırsa Türkiye'de her kesimin geliri artıyor. Size gelmiyor mu bu artışlar? Kemerkaya'ya gelmiyor mu? Nereye gidiyor bu paralar o zaman? Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin toplam borcu 220 milyar dolar. Kaç yılın borcu, 85 yılın borcu. Bunlar geldiler 6 yıl iktidarda kaldılar, borç arttı. Madem gelirler artıyor öyleyse borcumu öder faizden kurtulurum, bunun sonucunda da borçlar azalır. Peki neden olmuyor?" 

6 yılda 220 milyar borcun azalmadığını, 500 milyara yükseldiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi: 

"58 hükümetin toplam borcu 220 milyar dolar iken bir hükümet gelecek ve tüm hükümetlerin borcunu önceki dönemlerin toplam borcundan daha fazla yapacaklar. Peki ne yaptılar? Yol mu yaptılar, fabrika mı açtılar, ne yaptılar? Önceki hükümetler toplu iğne yapamazken demir çelik fabrikalarını kurduk, tekstil fabrikaları kurduk, bunlara her siyasi partinin kurduğu hükümetlerden destek geldi. Allah razı olsun. Bunları hep bunlar yaptı ve 220 milyar dolar borç edildi. Şimdi de CHP'nin yaptıklarını sata sata ayakta kalıyorsun." 

YÜKSEK OYU MİLLETİ KORUYARAK TAŞIMAK MARİFETTİR 

Türkiye'de gidişatın iyi olmadığını belirten Baykal, ekonominin temel taşlarının yabancıların eline geçtiğini söyledi. 

Baykal, "Türkiye'de sanayi sıkışmaya başladı, yabancılar geliyor, memleketin ekonomisinin temel taşlarını satın alıyor. Satılanlarla borç azalıyor mu? 'Zenginleştik' diyorsunuz, borç artıyor. Toprak Türkiye'ye küstü, esnaf sanayici küstü. İyi niyetle 6 yıl bu insanlar bunlara şans verdi. Ortaya çıkan tablonun gençlere, insanlara umut verdiğini söyleyebilir miyiz? Bundan sonraki yıllar aydınlık diyebilecek bir kesim var mı?" dedi. 

İktidarların gelip geçici olduğunu ifade eden Baykal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunda bir hayır vardır. 'İlla bunu tutacağım' dersen işler çığırından çıkar. Oy artırdılar, oy artışını taşıyamadılar. Piyangodan birine para çıkar, nasıl yaşayacağını şaşırır, ailesini yıpratır, çevresindekileri küstürür ama o parayı hak etmesini bilmek ve taşımak gerekir. Yüksek oyu da milleti koruyarak taşımak marifettir. 'Ne oldum' dememeli 'ne olacağım' demeli. Senden büyük millet var. Bakın, Türkiye geleceğinden kaygı duyar durumda. Bunları birlikte aşacağız. İktidarın en tepesinde bulunan kişi Başbakan'ın sağ kolu gitmiş İstanbul'da iş bağlantısı yapıyor, 1 milyon doları alıyor cebine koyuyor. Başbakan da 'yetimin hakkını yedirmem' diyor. Önce sen yeme de ondan sonra yedirme. 'Temiz eller operasyonu yapacağım' diyenler önce kendileri için yapsın bu operasyonu. Yalanlarla dolanlarla siyaseti Hacivat-Karagöz oyununa çevirmeye çalışanlara 'dur' demek lazım."

AA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 05:15:26
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 05:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?