1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Öneri gelirse öncülük ederim!

TBMM BAŞKANI ŞAHİN AFYONKARAHİSAR'DA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Siyasi parti grupları 'Anayasa değişikliği gerçekleştirmek için bir uzlaşma komisyonu kuralım' derlerse veya böyle bir izlenim edinirsem Meclis Başkanı olarak tıpkı Köksal Toptan'ın yaptığı gibi gruplara bir yazı yazarak bu komisyonun kurulmasına öncülük edebilirim" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Afyonkarahisar Anemon Termal Otel'de başlayan 'Bütçe Sürecinde Parlamentoların Değişen Rölü: İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) ve Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke Deneyimleri Uluslararası Sempozyumu'nun açılış konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ancak bu yeni yasama yılının seçimle sonuçlanacağını ifade etti. 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılından sonra veya yasama yılının bitiminde genel

milletvekili seçimleri olacağını hatırlatan Şahin, şunları da söyledi: "Böyle bir komisyonun kurulma ihtimali olmakla birlikte bunu fazla güçlü görmediğimi ifade etmek isterim. Yeni yasama döneminde yani 24'üncü dönemde bunun gerçekleşmesinin daha kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum."

İSRAİL ÖNCE ÖZÜR DİLEMELİ DAHA SONRA HAYATINI KAYBEDENLERE TAZMİNAT ÖDEMELİ

Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Bilirkişi Heyeti'nin, Mavi Marmara saldırısına ilişkin raporuyla ilgili soru üzerine, raporun ayrıntılarıyla ilgili malumat sahibi olmadığını dile getirdi. Şahin, ancak basın yayın organlarında İsrail'in uluslararası sularda yardım gemisine saldırılmasıyla uluslararası hukuku ihlal ettiği konusunda bir malumatı olduğunu söyledi. TBMM Başkanı Şahin, "Eğer tam böyle ise tabi bizimde öteden beri söylediklerimizi teyit eder bir rapordur" dedi. İsrail'in

bundan sonra Türkiye'nin beklentilerine cevap vermesi gerektiğini belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Önce özür dilemelidir, sonra hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına tazminat ödemeyi kabul etmelidir. Böyle bir tavrı dünya kamuoyu bundan sonra İsrail'den bekleyecektir ve beklemeye devam edecektir."

BASIN YAYIN KURULUŞLARI ARASINDA AYRIM YAPILMASI ÇAĞDAŞ BİR DAVRANIŞ DEĞİL

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanlığı'ndan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bazı medya temsilcilerine akredite uygulamasıyla ilgili soruya ise "Ben herhangi bir basın, yayın kuruluşuna ayrım yapılmasını pek doğru ve isabetli bulmuyorum. Kim yaparsa yapsın. Bunu falan kişinin uygulamasını kastederek söylemiyorum. Bunu kim yaparsa yapsın bana göre pek çağdaş davranmamış demektir" karşılığını verdi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN AFYONKARAHİSAR'DA
TBMM BAŞKANI ŞAHİN AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 13:36:02
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?