3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Operasyonlarda 9 kişi yakalandı

Denizli, Afyonkarahisar ili ile Dazkırı, Dinar ve Evciler ilçelerinde Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonda, dokuz kişi yakalandı.


Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından altın dolandırıcılığı olaylarının faillerini yakalamak maksadıyla Denizli ve Afyonkarahisar, Dazkırı, Dinar ve Evciler ilçelerinde başlatılan operasyonlar da 9 kişi yakalandı. 10 ay sürdürülen çalışmalar sonucunda daha önce telefonla irtibata geçilen şahıslara gerçek altının numune olarak verilip daha sonra sahte altın verilmek sureti ile dolandırıcılık suçunun işlendiği tespit edildi.
Organize suç örgütü üyelerinin yakalanması maksadıyla Dazkırı, Başmakçı, Dinar, Evciler İlçe merkezleri ve Denizli'de 11 ayrı yerde yapılan operasyonlarda dokuz şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.


Şahısların ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 1.732 adet sahte altın, 18 adet askerlik hatıra defteri, 1 adet kama, 2 adet kuru sıkı tabanca, 2 tabanca şarjörü, 2 av tüfeği, 27 adet av tüfeği fişeği, 20 adet sahte olduğu değerlendirilen 50 TL, 15 adet Simkart, 5 adet sahte altın para, 2 adet sahte bilezik, 1 adet ajanda, 15 adet başka şahıslara ait asker mektubu, 1 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen kandil şeklinde metal parça ele geçirildi.
ÖNEMLİ OPERASYONLAR
Jandarma ekiplerinin yaptığı sahte altın operasyonu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, jandarmanın son dönemde dolandırıcılara yönelik önemli operasyonları olduğunu ifade etti. Vali İmga, jandarmanın halkın huzurunu kaçıranların karşısında durmaya devam edeceklerini belirtti.


HALKIMIZI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Operasyonlar hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı J.Albay. Ünal Ödemiş de, şöyle konuştu: "Yaptığımız operasyonlarla bu tür örgütleri ortaya çıkartmamız ile bunu sonlandırmamız mümkün değil. Vatandaşlarımızın kolay para kazanma sevdasından vazgeçmeleri gerekiyor. Bu ortaya çıkan olaylardan ders alınması gerekiyor. Bu dolandırıcılık işini yapanlar bunu bırakmaz. Çünkü aylık 300 bin TL'lik geliri hiçbir örgüt ve hiçbir kimse tepmez. Bununla ilgili olarak biz köylerde, beldelerde bu tür
dolandırıcılıkları anlatarak vatandaşları bilgilendirmemize rağmen bu konuları anlattığımız köylerde bizi dinleyenler bile 1 koyup 5 alma ve kolay para kazanma hevesi içerisinde. Ama biz bıkmadan uzanmadan halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz."
Afyonkarahisar halkının mal ve canına yönelik girişimlerde bulunanları yakalayarak adli makamlara teslim ettiklerini ifade eden Ödemiş, şunları söyledi: "Kişilere karşı, mal varlığına karşı, devlete ve millete karşı, topluma karşı, kaçakçılık olayları, cezaevi ve trafik olaylarında yüzde yüz aydınlatılırken, bazı olaylar ise yüzde 96 civarında aydınlatılmıştır. Jandarma ekipleri olarak olayları gün yüzüne çıkarmada gereken hassasiyeti sonuna kadar göstermeye devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:27:21
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 16:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?