2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Orkestra Afyonkarahisar'dan

Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde, 2008 yılı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde ilk klasik müzik konseri düzenlendi.

 


Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nın İçmeler Belediyesi Konser Salonunda gerçekleştirdiği konserde Barok dönemden günümüz Türk bestecilerine kadar yayılan zaman yelpazesinde seçkin eserler yorumlandı.


Orkestra şefliğini ve başkemancılığını Pavel Chebotov (Rusya)'un yaptığı konsere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarından Kemancı Mine Kurt ile Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Deniz Mumcu solist olarak katıldı. J.S. Bach'ın iki keman ve Orkestra için Konçertosunun seslendirildiği programın sonunda Astor Piazzola'nın "Liber Tango"su yer aldı. Renkli görüntülerin gerçekleştiği konserlerin her ay devam edeceği öğrenildi.


Konser sonrası Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz yaptığı açıklamada, "Yeni yılın ilk konseri verildi. Marmaris Filarmoni Derneği ve İçmeler Belediyesi ortak bir etkinliği oldu. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nı davet ettik iyi bir konser yapıldı."


Marmaris'te kültür ve sanat salonunun eksikliğine de değinen Altınöz, mezbaha yerine konser salonu açılmasının daha iyi olacağını belirtirken, "Böyle güzel etkinliklerin devam etmesi için Marmaris'te bir kültür merkezine, bir kütür konser salonuna ihtiyaç var. Mezbaha yerine bir salon yapsalardı çok daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 16:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?