1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Ormanlık alanlar arttı

Korel Termal Otel'de düzelenen 'Afyonkarahisar 2010-2011 Yılı Yatırımları Koordinasyon Toplantısında' konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, son yıllarda yapılan yoğun çalışmalarla ilde ormanlık alanların arttığını kaydetti.

Afyonkarahisar 2010-2011 yılı yatırım koordinasyon toplantısında konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Afyonkarahisar'da son yıllarda ormanlık alanın yüzde 43 arttığını söyledi. Ormanlık alanın yüzde 15'den yüzde 21'e çıktığını ve 70 bin hektara ulaştığını anlatan Kahveci, böyle giderse Afyonkarahisar'ın Türkiye ortalamasına doğru yaklaşacağını söyledi.

Kahveci, birkaç yıl içerisinde Afyonkarahisar'ın Türkiye ortalaması yani yüzde 30'ları yakalayacağını ve orman fakiri iller arasından çıkacağını ve
orta dereceli orman iller noktasına geleceğini anlattı. Türkiye'de ilk kez bal ormanı projesini Afyonkarahisar'da başlattıklarına değinen Kahveci, bu projenin büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Diğer illerin önceden kent ormanı istediğini, şimdi ise bal ormanı istemeye başladığının altını çizen Genel Müdür Kahveci, "Biz de hayır diyemiyoruz. Bu ışık Afyonkarahisar'da yandı ve dalda dalga her tarafa yayıldı. 2010 yılında, Orman Genel Müdürlüğü olarak diğer illerde de bal ormanı kurmaya başlayacağız.Afyonkarahisar'da şu anda kuruldu. Arı sahiplerini arılarıyla birlikte davet ediyoruz. Ağaçların dikimleri bitti. Havaların biraz ısınmasını bekliyoruz. Mart veya nisan ayında arıları ormana bırakacağız" diye konuştu.

Türkiye'de 4 milyon arı kovanı olduğunu ve 70 bin ton bal üretildiğini söyleyen Kahveci, bunun yaklaşık yüzde 85'inin yani 50 bin tonunun ormanlarda üretildiğini aktardı. Kahveci, bu yüzden ormancılar olarak bal olayına artık dünden çok daha ilgi duyduklarını dile getirdi. Afyonkarahisar'da ikinci kent ormanı kurduklarına değinen Genel Müdür Kahveci, bir ilde ikinci kent ormanının ilk kez Afyonkarahisar'da kurulduğunu belirtti.

Her ilde bir kent ormanı olduğunu hatırlatan Osman Kahveci, "Afyon'daki ikinci kent ormanı için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bize çok destek veriyor. El birliğiyle en güzel kent ormanını kuracağız. Çünkü konumu fevkalade güzel, manzarası güzel. Afyon'u 2 tarafından da gören çok güzel bir yerde. İnşallah onun da açılış tarihini belirledik, o tarihte açacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 17:30:55
Güncelleme :23 Ocak 2010 Cumartesi 17:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?