3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Osman Attila mezarı başında anıldı

Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği ünlü şairlerden Osman Attila, ölümünün 31. yıl dönümünde mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yazdığı şiirler ile tanınan Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği ünlü şair Osman Attila ölümünün 31. yıl dönümünde mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Afyonkarahisar Vali yardımcısı Ömer Adar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçer'in yanı sıra ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Belediye Meclis üyesi Mahmut Emin Birliktir, aile bireyleri, yakınları ve sevdikleri Osman Attila'yı mezarı başında dualarla andılar.

Osman Attila'nın yazmış olduğu şiirlerin ülke ve Atatürk sevdalısı şiirler olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Ömer Adar, "31 yıl önce aramızdan ayrılan ünlü şairimizi dualarla anıyoruz" dedi.

Osman Attila'yı mezarı başında dualar ile ananlar arasında yeğeni ve Devlet eski bakanlarından İsmet Attila'da vardı. Osman Atilla mezarı başında dualarla anıldıktan sonra halk eğitim merkezinde anma programı düzenlendi.

OSMAN ATİLLA KİMDİR?
Osman Attila, 10 Mayıs 1922 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. Gedik Ahmet Paşa İlkokulu'nu bitirdikten sonra Afyon Lisesi'nde okudu. O dönemde Afyon Halkevi tarafından yayınlanan Taşpınar Dergisi'nde yazı hayatına başladı. Daha sonra Ankara'da Türk Dil Kurumu'nun "Türk Dili Dergisi" ile Halkevleri Genel Merkezi'nin yayın organı olan Ülkü Mecbuası'nda adını yurt çapında duyurdu.

1965 genel seçimlerinde Adalet Partisi Afyon Milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve 4 yıl süreyle milletvekilliği yaptı. 1969 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın Müşavirliği'ne atandı ve ardından Kültür Bakanlığı Basın Müşavirliği'ne geçti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?